Kerstmiddag Zonnebloem Best 2018

Op 7 december waren we met 44 gasten en 36 vrijwilligers bijeen in Zalencentrum Prinsenhof in Best. Iedereen was nieuwsgierig: er zou een troubadour komen. Wat moesten we nu verwachten?

Tonny Wijnands uit Deurne zou voor ons komen optreden.

Iedereen werd verwelkomd met koffie of thee en een lekkere kerstkrans. Het begin was gemaakt.

Tonny begon zijn optreden met muziek en, om iedereen scherp te houden, vroeg hij wie de zanger of zangeres was. De mooiste prijzen stelde hij namens de Zonnebloem ter beschikking, zoals een weekje weg of een reisje met de Zonnebloemboot J

Hij vertelde over vroeger en zong daarnaast veel liedjes en maakte Prinsenhof tot het Ziggo Dome met een optreden van Andre Rieu. Iedereen kreeg een wit servet om op de maat van de muziek mee te zwaaien. Echt iedereen deed mee en zat te genieten van deze man, die volgens hemzelf uit een gezin van 12 kinderen kwam en geboren en getogen is in Deurne. Hierover gaan ook veel van zijn verhalen: de bewaarschool, schoolzwemmen, de dansles, etc.

Tonny vertelde zo levendig en herkenbaar dat iedereen zat te genieten en heerlijk meezong.

De vrijwilligers werden zelfs nog naar voren gehaald om te rock en rollen en ook hier deed iedereen mee.

Tonny vertelde zelfs nog in Best te hebben gewerkt bij het spoor als onderhoudstechnicus en hier heeft hij ook zijn vrouw leren kennen.

In de pauze werd iedereen getrakteerd op een lekker drankje en een ragoutbakje en daarna ging Tonny  verder met zijn optreden.

Eigenlijk was het de bedoeling dat we wat voor de kerst zouden gaan maken, maar ik denk dat iedereen zo heeft genoten van dit optreden, dat men het niet erg vond dat de activiteit dit keer uitviel.

Het was een geweldige middag en na nog een laatste drankje ging iedereen volgens mij voldaan naar huis. Alleen het weer op de terugweg was een spelbreker.

Bestuur, namens iedereen, heel hartelijk bedankt voor deze geweldige middag.

Mirjam Ophorst

Maria Maassen

0652520981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk