Verwendag woensdag januari 2016

Zonnebloem afdeling

In aanloop naar het jaarprogramma voor 2016 kwamen wij op het idee een verwendag te organiseren voor onze gasten.

Omdat een van onze vrijwilligers wel eens een bezoek bracht aan De Hapertse Kluis werd er contact gelegd met Hennie, een medewerkster, en al snel was er een goed dagprogramma voor de gasten van de zonnebloem, de bewoners van de Hapertse Kluis en de cliënten van de dagopvang.

De vrijwilligers werden ’s morgens gastvrij ontvangen met koffie of thee en terwijl wordt  besproken wie welke taak op zich kan nemen.

Het team van vrijwilligers werd ondersteund door Anja, een huidverzorging specialiste, kapster Carla, schoonheid specialiste en medisch pedicure Celeste.

Om 09.30 uur kwamen de eerste gasten. Eerst werd er gezellig koffie gedronken met iets lekkers erbij en daarna begonnen de vrijwilligers aan hun taak.

De gasten konden kiezen uit de volgende verwennerij: een voetenbadje met massage en daarna heerlijk masseren met voeten crème, hand en nagel verzorgen en natuurlijk de nagels lakken, huidverzorging en een gezicht masker, gezicht massage en  naar de kapster voor alleen föhnen of krulspelden indraaien en daarna netjes opkammen.

Voor het ochtend programma hadden zich 10 zonnebloem gasten aangemeld en namen 10 cliënten van de Hapertse Kluis deel aan het programma. Aan het middag programma namen 17 gasten van de zonnebloem en 4 cliënten van de Hapertse Kluis deel.

Aan het einde van de dag konden we samen terug kijken op een heel geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Onze dank gaat uit naar de 14 vrijwilligers van onze afdeling, 3 professionele vrijwilligers en natuurlijk naar de medewerkers van de Hapertse Kluis, in het bijzonder Hennie van Hoof die deze dag mogelijk heeft gemaakt en in de middag pauze ook nog voor een overheerlijke lunch heeft gezorgd.

Mien van Haperen (verslag) en Mary Zoomers (foto's). Zie de foto's ►

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken