Sinterklaasmiddag november 2017

Zonnebloem afdeling

Nieuwe activiteit “Sinterklaasmiddag”. De vrijwilligers van de activiteitencommissie ging met dit gegeven aan de slag om het een en ander te organiseren.

Het Sinterklaas feest vond plaats in de grote zaal van De Tipmast in Bladel op dinsdag 28 november. De zaal had jongsleden een metamorfose ondergaan en is daardoor zeer comfortabeler, meer uitstraling (warmer) letterlijk en figuurlijk. Er waren ongeveer 82 gasten en 20 vrijwilligers aanwezig lekker druk dus. De insteek van alle vrijwilligers was om een zeer gezellige middag van te maken.

Wij hoopte dat  Sint-Nicolaas de tijd kon vinden om nog even langs te komen maar bij binnen komst lagen de cadeautjes al op de tafels van de zaal, jammer dat de sint niet zelf aanwezig was druk druk!. Maar gelukkig was hij ons niet vergeten met de cadeautjes!. De zaal was om 13:30 uur open en om 14:00 uur zou het nieuwe spektakel voor de gasten starten en rond 16:00 uur zou de middag afgesloten worden, de middag startte met koffie en thee met iets lekkers en het Kempische buurten.

Hoofd activiteiten commissie Mien van Haperen-Blankers nam bij aanvang van de middag het woord om het een en ander uit te leggen. De cadeautjes zou op een sportief manier “spelvorm” bij de juiste persoon (gast) komen. Het was een dobbelspel waar bij de gegooide punten de doorslag gaf wie de cadeautjes op een gelukkige manier verkreeg. Er zouden verschillende ronden komen met het dobbelspel met elk een andere formule.
Bij elke tafel zaten twee vrijwilligers om de gasten te ondersteunen bij het spel en verdere hulpvaardig zijn zo nodig. Het dobbelspel was geweldig men had veel plezier er werd daardoor ook veel gelachen en het was spannend bij wie de cadeautjes terecht zouden komen. In de loop van de middag werd er ook nog een consumptie genuttigd.

Tot ieders verbazing kwamen op het einde van de middag plotseling twee roet pieten binnen, de aanwezigen gingen spontaan de goed heiligman toezingen. De Sint wou toch wel toezien dat iedere gast met een mooi cadeautje naar huis ging zodoende de pieten controle. De gast Margreet van Tilburg gaf ook nog spontaan een kleine voordracht. Aan het einde van de middag nam de voorzitster van onze afdeling (Mary Zoomers) het woord om de vele vrijwilligers van haar afdeling te bedanken voor de hand en span diensten deze middag Chapo was haar uitspraak. Ook dankte zij de uitbaatster van de Tipmast (Els) voor het slagen van deze middag. Verder dankte ze alle aanwezigen voor hun opkomst en wenste ze iedereen een behouden thuiskomst.
Tot ziens op de kerstmiddag was haar slotwoord. 

verslag hansvandenbossche
Foto's van deze middag

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken