Winterfeesten januari 2018

Zonnebloem afdeling

Winterfeesten in Reusel De Mierden,

Sinds 2015 organiseert stichting Winterfeesten Reusel – De Mierden jaarlijks De Winterfeesten in het centrum van Reusel, de winterfeesten werden dit jaar gehouden van 7 december 2017 tot en met 5 januari 2018. Ook dit jaar herbergde de Winterfeesten de grootste tijdelijke ijsbaan van Noord-Brabant met maar liefst 700 m2 schaatsoppervlak.

Langs het schaatsgedeelte was een feestcafé gecreëerd "met als naam werkenindekempen.nl" en vandaar uit werd een gezellige dag georganiseerd waarvoor o.a. de Zonnebloemgasten van gemeente Reusel De Mierden en van gemeente Bladel uitgenodigd waren. De feestcafé was voor deze dag vrij toegankelijk voor de Zonnebloemers en van daaruit kon je met uitzicht op de ijsbaan genieten van een drankje in een gezellige sfeer.

Deze dag vond plaats op een winderig woensdag 3 januari in de verwarmde feest café tent van de winterfeesten. Er waren c.a. zo’n 250 personen (gasten) aanwezig die werden verwend door vele vrijwilligers van de Stichting en de Zonnebloemvrijwilligers uit de uitgenodigde gemeenten. Jammer dat de gasten uit onze gemeente Bladel verspreid zaten in de zaal.

De gasten van de Zonnebloem werden om 10.30 uur verwelkomt met koffie of thee. Er werd door de vele aanwezigen flink gebuurt en de stemming was opper best, ondertussen kreeg men een fruitcocktail aangeboden. Voor vele kwamen jeugd herinneringen terug want men zag ook mensen uit de buurt gemeenten waar dan ook een praatje mee werd gemaakt. Rond 12:00 uur werd er ook gezorgd voor een heerlijke lunch die bestond uit soep en broodjes-balgehakt en krentenbroodjes. Ook ging men in de middag rond met verschillende hapjes.

Na de lunch bracht een troubadour leuke liedjes om mee te zingen. De aanwezigen mochten ook een lied zingen met instrumentale begeleiding van hem. Om 16.00 uur zou de middag eindigen met deze activiteit. Zoals al een dag daarvoor was voorspeld zou de wind aanzwellen. En ja om 14:00 uur kwam de mededeling van het bestuur van de Stichting Winterfeesten dat men moest stoppen met deze middag. Namelijk de wind werd zo heftig dat ze de verantwoording van deze middag niet meer konden nemen.

Het kon voor de aanwezigen te gevaarlijk worden. Dus teleurgesteld maar met begrip voor de situatie verliet iedereen de feest café en ook de jeugd die aan schaatsen waren "waar wij van genoten" moesten de schaatsbaan verlaten. Jammer dat ieder de laatste uurtjes van de middag door de onstuimige wind niet meer konden volmaken.

Dank aan Mien v Haperen en  Annie Plasmans en andere vrijwilligers van onze afdeling voor de begeleiding van deze dag. En natuurlijk de grootste dank aan de Stichting Winterfeesten en hun vrijwilligers voor de uitnodiging van deze dag. Hopelijk word deze activiteit volgend jaar weer herhaald, en misschien het weer ons dan gunstiger gestemd is!.

Verslag: een bezoeker

Zie foto's van deze dag ►

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken