Creatieve middag februari 2018

gif-brug-facebookjpg

Een creatieve middag met een, voor ons allen, onbekende techniek genaamd monotype.

Het verslag en foto's van deze middag.18 gasten en 13 vrijwilligers  maakte ,onder leiding van Jan van der Putten uit Hoogeloon een mooie decoratie . Het enige wat we nodig hadden was : Blokinkt in verschillende kleuren, een linoroller, glasplaat en tijdschriften met mooie afbeeldingen.

Allereerst kregen we goed uitleg van Jan hoe we te werk moesten gaan. Er werd door iedereen een mooie afbeelding uit een tijdschrift gekozen. Deze afbeelding werd aan de achterkant voorzien van inkt met een linoroller, vooral niet te dik erop zetten was het advies.

Daarna werd de afbeelding met de inkt laag op wit papier gelegd . Zonder er verder met je handen aan te komen moest je de tekening met een pen overtekenen, op dezelfde manier als je met carbonpapier werkt en daarna het voorbeeld voorzichtig verwijderen. Het resultaat was geweldig! Al snel waren er een paar gasten die hier de boterham wel mee wilde verdienen en werden er hoge bedragen voor de kunstwerken gevraagd, maar jammer, een kunstenaar wordt meestal beroemd na zijn dood.

Het was een gezellige middag en iedereen ging met een kunstwerk naar huis dat , als het ingelijst wordt, een mooie wanddecoratie zal zijn.

Jan van der Putten, bedankt voor wat we geleerd hebben.

Annie Plasmans, bedankt voor de organisatie, de vrijwilligers bedankt voor de hulp en Jan Wouters bedankt voor het maken van de foto’s.

Mien van Haperen.

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken