Struiffestijn 2018

2018091302jpg

Jaarlijks terugkerende festijn panne koekenbakken oftewel het Struiffestijn. 13 september 2018,

Het werd dit jaar georganiseerd in de Tipmast te Bladel om 11:00 uur ving het festijn aan, om 10:30 uur druppelde de eerste gasten binnen. Maar verschillende vrijwilligers waren al eerder aanwezig vanwege het klaarzetten van de attributen. Er waren zo’n 82 personen (gasten) aanwezig, bij binnen komst zochten de gasten hun kennissen op. Na het aanschuiven aan de tafels raakte men met elkaar in gesprek! natuurlijk onder genot van een kopje koffie of thee.

De middag werd geopend door Mien van Haperen bestuurslid en hoofdactiviteiten zij vertelde de meeste gangbare routeplan voor deze middag. Ook vertelde Mien dat het orkest De Grensmuzikanten uit Reusel deze middag zouden opfleuren met muziek. En dat dit belangeloos door hen werd aangeboden. Dat gaf spontaan applaus uit de zaal! dat werd door iedereen gewaardeerd.

Het vuur werd ondertussen aangestoken door verschillende vrijwilligers (buiten de zaal) om de pannenkoeken oftewel struif klaar te maken. Er zouden verschillende soorten struiven die middag aangeboden worden met spek, met krenten/rozijnen, met appel, en natuurlijk ook naturel!. Tafel voor tafel werden de lekkernijen aangeboden door de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Bladel. Er zouden verschillende rondes komen want men had een hoeveelheid aan Struiven gebakken voor deze middag.

Alles werd deze middag aangedragen door de vrijwilligers de gasten werden echt verwend deze dag. Na verschillend koffie en thee rondjes starte het orkest om hun muziek/repertoire ten gehoren te brengen. Ook werden songtekstenboek aangereikt aan de aanwezigen zodat men mee kon zingen. Er werd ook de mogelijkheid aangeboden om een verzoeknummer aan te vragen. Waar verschillende aanwezigen volop gebruik van maakte en er werd uit volle borst meegezongen!. Er werd ook gedanst zowel met rolstoel als traditioneel. De Grensmuziekanten gaven een geweldige optreden gewoon perfect wat je ook kon opmaken uit de reacties van alle aanwezigen.

Aan de aanwezigen werd ook een consumptie aangeboden door afdeling Bladel. Later in de middag werd er een ijsje aangeboden door de werkgroep activiteiten.

Aan het einde van de middag nam Mien van Haperen nogmaals het woord, zij dankte ieder voor hun aanwezigheid, en er volgde een spontaan applaus door de aanwezigen men vond het een zeer geslaagde activiteit. Ook dankte ze het orkest De Grensmuzikanten voor hun bijdrage van deze middag “en dat belangeloos” er werd aan hen een percentje aangeboden. Daarna dankte Mien alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet deze middag Chapo vrijwilligers GEWELDIG! het bestuur is trots op jullie.   


Verslag: hvdb

Klik op deze link voor de foto’s
 

 

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken