Rondvaart naar de Biesbosch 2019.

img0994jpg

Uitstapje Zonnebloem afdeling Bladel op woensdag 15 mei 2019,

Op deze zonnige ochtend vertrokken wij om half elf met 36 gasten en 7 vrijwilligers naar Drimmelen voor een rondvaart op de Biesbosch.

Nationaal park De Biesbosch is de benaming voor een zeer waterrijk natuur - en recreatiegebied tussen Brabant en Zuid-holland met zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Grote groepen vogels vinden hier dekking, voedsel en nestgelegenheid.

Na een voorspoedige busreis konden wij om 12.15 aan boord van de boot van De Zilvermeeuw. Voor onze groep was een mooie plaats gereserveerd op het onderdek waarvan uit we het hele natuurgebied goed konden bewonderen.

We werden verwelkomt met koffie en thee en daarna konden we gebruik maken van een zeer uitgebreid brunchbuffet, wat bij de gasten goed in de smaak viel.

Tijdens de rondvaart werd er ook veel informatie gegeven over het ontstaan, de geschiedenis en de enkele bewoners die nog in dit gebied wonen.

Om 14.50 meerde de boot weer aan in de haven en stond de bus op ons te wachten om weer terug te gaan naar Bladel.

Mede dankzij het mooie weer, de gastvrijheid op de boot en de onderlinge gezelligheid kunnen wij weer terug kijken op een mooie dag.

Namens de organisatie,

Mien van Haperen, hoofd activiteiten.

Zie de afbeeldingen van deze dag en klik op:
Bekijk de foto's van Agnes Drenth en Annie Plasmans

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken