Barbecue 2019

barbeque-png

Niet zo warm als het vorig jaar! had deze barbecue dag een fijne zomerse temperatuur, dinsdag 6 augustus 2019 werd hij wederom als activiteit gehouden.

De Tipmast in Bladel was de locatie waar de bijeenkomst werd gehouden. Van 11:00 uur tot en met 16:00 uur.

Er waren 89 personen aanwezig zowel gasten als vrijwilligers.
De middag werd
deze keer binnen gehouden voor het geval het weer onbestendig zou worden, wat gelukkig niet gebeurde!.

De middag was georganiseerd door de vrijwilligers van de werkgroep activiteiten van onze afdeling onder leiding van Mien van Haperen en Annie Plasmans. Na een welkoms woord van Mien waarin ze verder kort het draaiboek uitlegde van het gebeuren van deze middag werd de middag gestart met een lekker bakje koffie of thee en het gebruikelijke koekje.

Ook vertelde Mien dat deze middag muzikaal op geluisterd werd door de Grensmuzikanten uit Reusel. Zij kwamen vrijblijvend optreden wat gewaardeerd werd met applaus uit het publiek. Natuurlijk werd er weer volop gebuurt en werden de laatste nieuwtjes gedeeld. Ook gingen verschillende aanwezigen een dansje wagen, de line dance werd ook opgevoerd was mooi om te zien en te doen.  

Ondertussen hadden de vrijwilligers die aan de drie barbecue grillen (tafels) stonden (Jo Jansen en Riek en Henk van de Langenberg) het vuur opgestookt om het vlees te garen. Natuurlijk waren er weer verschillende vleessoorten en sauzen, groenten mixen en koude salades en het niet ontbrekende stokbrood. Dat uitgeserveerd werd ter plaatse door onze vrijwilligsters.

Per tafel konden de gasten aanschuiven waar het eten uitgeserveerd werd. Zodat het goed gecontroleerd aangeboden kon worden. Voor de gasten die niet zo goed ter been waren stonden de vrijwilligers natuurlijk klaar om het voor haar of hem te halen. Ook werd door de afdeling een consumptie aangeboden. Na afloop van de barbecue werd ook nog een fruitcocktail aangeboden. Van verschillende aanwezigen kwamen complimenten dat het vlees perfect gaar was. Chapo Henk, Riek en Jo! goed gedaan.

De middag werd afgesloten met een spontane gezamenlijke polonaise voor zover je lichaam het toeliet om mee te hossen. Ook kwam er een afscheidsgroet en een dankwoord van ons bestuurslid Liliane Aerts gericht aan alle vrijwilligsters en de muzikanten en natuurlijk aan de gasten. Ook nam spontaan een gast (Marleen) het woord om applaus te vragen voor het bestuur en vrijwilligers van afdeling Bladel voor de perfecte organisatie van alle activiteiten die voor hen altijd georganiseerd worden, alle mensen gaven daar gehoor aan.

Dank aan Mien en Annie voor de leiding en de vele vrijwilligers van de activiteitengroep voor hun inzet voor deze dag, ook chapo voor het orkest en de aanwezige gasten.

Verslag hvdb.

Foto's van deze dag

Video:

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken