Struiffestijn 18 juli 2022

20220718125210jpg

Vandaag maandag 18 juli 2022 was het weer zover de jaarlijkse activiteit "pannenkoeken bakken" startte weer.

Aanvang van deze activiteit was 11:30 tot en met 15:00 uur, de zaal was open vanaf 11:00 uur.

Op deze dag gingen wij gezellig weer pannenkoeken (struiven) bakken voor de Gasten en Vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Bladel.

Drie vrijwilligers Iet Buijtels, Jo Jansen en Riek van den Langenberg stonden aan de bakplaten en de andere vrijwilligers zouden het uitserveren aan de aanwezigen. 

Er werd gehoopt op een grote opkomst, hoe meer zielen hoe meer vreugde was de insteek van het bestuur en werkgroep activiteiten. Nu daar werd gehoor aangegeven 60 gasten plus 20 vrijwilligers waren aanwezig.

De dag werd gestart met koffie of thee en een koekje natuurlijk. Ook stonden op de tafels kannen met gekoeld water dit vanwege de eventuele warmte. Maar het bleef lekker koel in de zaal. Natuurlijk gingen de aanwezigen eerst weer lekker buurten met elkaar.

Ook werd de dag opgesierd met muziek van De Grensmuzikanten zij komen uit Reusel en Bladel. Zij speelde de gehele activiteit muziek waar op gedanst of gezongen kon worden door de aanwezigen.

Er werden verschillende soorten pannenkoeken aangeboden een met spek - appel - besjes - krenten - en naturel, dus voor ieder keus genoeg.

Na de eerste rondje struiven werd een consumptie aan geboden door het bestuur.

Ook werd er door vrijwilliger Thea van Alphen een rijm gedicht voor gedragen dit naar aanleiding van spek in de struiven, dat deed ze zeer humoristisch, in elke zin kwam het woordje spek voor in rijmvorm.

Ook werd er door de secretaris Lilianne Aerts de nog resterende Zonnebloemloten aangeboden ten gunste voor afdeling Bladel, daar werd ruimschoots gebruik van gemaakt door de aanwezigen.

Op een gegeven moment werd er flink gedanst en gehost/gezongen door de aanwezigen de muziek was ook geweldig. 

De dag werd door Lilianne afgesloten. 

Maar eerst werd door de gast/muziekant Magreet van Tilburg het woord gevoerd zij vroeg een applaus voor het bestuur en vrijwilligers van afdeling Bladel voor de geweldige organisaties van de activiteiten het gehele jaar door "klasse" vond zij het, daar waren de aanwezigen het volmondig mee eens. 

Daarna vroeg Lilianne de drie pannenkoek bakkers naar voren te komen om hen te bedanken voor hun inzet deze warme dag. Zij bedankte ook ieder voor hun aanwezigheid en wenste hen een behouden thuiskomst.

Verslag hvdb + foto's , Video Iet Buijtels.

 

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken