Vrijheidsmaaltijd

Vrijheidsmaaltijd in de Ruijsdonk
Onze afdeling heeft in samenwerking met Natonaal Comité 4-5 mei een vrijheidmaaltijd georganiseerd.
De gasten waren uitgenodigd om de vrijheid samen te komen vieren in de hoeskamer van de Ruijsdonk.
De tafels waren mooi gedekt met place mats en glazen van het vrijheidsfonds.
Na het welkom om 11.00 uur met een kopje koffie krijgen ze het vrijheidsspeldje met het symbool van de vrijheid opgesteld.
Daarna vertelt Wim Didriëns van de Heemskunde Kring Blariacum aan de hand van foto's over Blerick in de oorlog. Veel foto's en verhalen zijn herkenbaar. Herinneringen komen boven.
Wim eindigt de presentatie met de bevrijding van Blerick. We realiseren ons hoe blij we kunnen zijn, dat we nu in vrijheid kunnen leven.
We vieren deze vrijheid met eerst een kop vrijheidssoep, aangeboden door het 4-5 mei comite. Het recept hiervan komt uit de keuken van chefkok Nick Toet. Deze soep wordt op 5 mei op honderden plaatsen in Nederland uitgedeeld.
Wim mengt zich onder de gasten en hoort onder de maaltijd verschillende verhalen over de oorlog en bevrijding.
Er komt nog een heerlijke salade op tafel met als afsluiting een bakje fruit.
Om 13.30 uur sluit onze voorzitter af en kan iedereen gelukkig in vrede naar huis. Die wil mag het drinkglas met logo van het vrijheidsfonds meenemen. Het vrijheidsspeldje blijft die dag ook zeker op.
4-5 mei comite bedankt voor jullie bijdrage, waardoorde vrijheidsmaaltijd mogelijk werd gemaakt.