BOOTTOCHT

20240513101732jpg

in het Groene Hart

Gelukkig mooi weer om te varen ! Met 36 gasten vertrokken we in particuliere auto's naar Alphen aan den Rijn om daar aan boord te gaan. Er waren ook groepen uit Woerden en Hazerswoude-Rijndijk. Om 10 uur begon de vaartocht richting de Heimanswetering naar de Braassemermeer. Leuk om in die achtertuinen te koekeloeren en soms jaloers naar de prachtige villa's. En wat is het Groene Hart toch mooi. Je kunt ver kijken naar de molens, maar ook dichterbij naar al die jonge eendjes. De gasten verveelden zich niet. Sommigen hadden het zo druk met praten , dat ze niet eens tijd hadden om op de omgeving te letten. Via Woubrugge en Roelofarendsveen kwamen we op de Kagerplas. Wel apart om te zien hoe de auto's op de A4 onder ons doorreden. Via Sassenheim en Leiderdorp kwamen we weer op de Oude Rijn terug om langs Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk in Alphen terug te komen.

Van al dat kijken en praten krijg je natuurlijk dorst en lekkere trek. Daar werd goed voor gezorgd: koffie, thee, koek, drankjes, bitterbal, diner ( met tomatensoep, slavink,patat, sperzieboontjes, appelmoes, ijs ), weer thee of koffie en een drankje, stukje kaas tot besluit.

Zoals gewoonlijk was er ook onderweg nog de mogelijkheid om lootjes te kopen. Er waren leuke en lekkere prijsjes te winnen. Heel wat van die prijzen kwamen bij onze groep terecht.

Al met al was het een bijzonder geslaagde dag. ook dankzij de vrijwilligers aan boord en de chauffeurs die iedereen weer veilig thuisgebracht hebben.

Gerda Nederhoff

0182-301174
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken