De Meierijsche Museumboerderij in Heeeswijk- Dinther

Bezoek aan de museumboerderij en genieten van een lekker kopje koffie/thee

We hebben genoten van een heerlijke zonnige midddag in het mooie buitengebied van Heeswijk-Dinther. Na een goed verlopen heenreis werden we ontvangen met een kopje koffie/thee en een lekker stuk vlaai. Tijdens de introductie zagen we een film over het Brabantse boerenleven in de vorige eeuw - een hard maar gezellig bestaan. Hierna werden we in twee groepen rondgeleid door de boerderijgebouwen en kregen we uitleg over verschillende voorwerpen die in deze tijd gebruikt werden. Bij velen gaf dit herinneringen maar een wat jongere deelnemer gaf aan de uitleg interessant te vinden en dingen gehoord te hebben die voor haar nog niet bekend waren.

De middag werd afgesloten met een brandewijntje met suiker (of een frisje). Het brandewijntje lieten velen staan vanwege de medicatie of omdat men nog terug moest rijden naar Boxtel of Gemonde.

We kunnen weer terug kijken op een geslaagde middag.

Voor het vervoer hebben we gebruik gemaakt van de Zonnebloemauto; een succes. Hebben hem al gereserveerd voor ons volgende uitje.

Henny van de Sande

06-57647204
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?