Virtuele historische wandeling

afbeelding-virtuele-wandelingjpg

Christ van Eekelen vertelt over oude straatbeelden en gebouwen uit Boxtels verleden middels een digitale presentatie.

In de zaal van Elisabethsdael zijn er deze middag, door de 25 aanwezige gasten en de vrijwilligers, veel herinneringen opgehaald bij het zien van de foto's van oud Boxtel. We hebben een virtuele wandeling gemaakt vanaf het begin van de Stationsstraat tot aan het einde van de Rechterstaat en de Konijnhoolsedreef. De foto's werden enthousiast van commentaar voorzien door Christ van Eekelen, secretaris van de Heemkundekring Boxtel.

Aan de hand van de oude foto's en ter vergelijking ook recente exemplaren, hebben we de vele veranderingen in Boxtel weer uit ons geheugen opgehaald. Veel gebouwen zijn in de loop van de tijd verdwenen, b.v. het Postkantoor en ook vele kleine huisjes. Ook wat voor Boxtel bekende personen riepen de nodige reacties op.

We werden deze middag zeer gastvrij ontvangen door het team en de vrijwilligers van Elisabethsdael. Tijdens deze middag hebben we genoten van een kopje koffie met een zelfgebakken taartje en een flesje fris met een versnapering.

Al met al weer een geslaagde middag.

Henny van de Sande

06-57647204
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?