Dag boottocht 2017

Zonnebloem afdeling

Verslag van de regio dag boottocht 2017

Op  dinsdag 13 juni was het weer zo ver en gingen we met alle gasten “de Boot in” voor de jaarlijkse bootreis georganiseerd door de regio Brabantse Wal.

Al vroeg hadden een aantal gasten zich verzameld sommige al rond 08:15 uur maar het grootste deel kwam rond inschepingstijd tussen 09:00 en 09:30 uur aan en kon direct de boot op voor het uitzoeken van een mooie plaatsje en alvast genieten van koffie met een lekker stuk cake.

Na dat iedereen was ingescheept voer de  boot precies op tijd de haven uit, iedereen uitzwaaiend die op de kade was achter gebleven.

Via de Theodorushaven, het Zoommeer en het Schelde-rijnkanaal voerde we richting de Kreekraksluizen onderweg genietend van de omgeving en een tweede bakje koffie.

Na de sluizen voerde we via het kanaal richting de Westerschelde waar we na aankomst hierop linksaf sloegen richting Antwerpen.

Onderwijl was het tijd geworden voor een borrel en hartig hapje wat iedereen zich goed liet smaken, dat de sfeer er goed in zat was te horen aan de conservaties die  aan elke tafel gevoerd werden, tevens was er life muziek op het bovendek, waarbij sommige gasten zich geroepen voelde om met het personeel van de boot een dansje te wagen.

Tijdens de warme maaltijd voerde we door de haven van Antwerpen en verbaasde we ons over de gigantische  grote boten die daar afgemeerd lagen en de industriële activiteiten van deze haven.

Na deze voedzame en lekkere maaltijd was het weer tijd om de terugvaart aan te vangen en gingen we ongeveer via dezelfde weg terug onderwijl nog genieten van een consumptie en snack.

Als extra voerde de boot nog even de vluchthaven van tholen in en konden we genieten van de skyline van het stadje Tholen, waarna de boot weer terug voer naar de Theodorushaven, waar ondertussen ieder weer aanwezig was om de gasten naar huis te vervoeren.

 Het was weer een mooie dag en waarvan iedereen genoten heeft, op naar het volgend jaar.

Drea Wesselink

0164-255766
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Evenementen en festivals