Regio bootreis vakantie 2017

zonnebloemvaarvakantie-20-11-tm-25-11-2017-146jpg

Bootreis van de regio Brabantse Wal samen met de regio Roosendaal

Verslag Vrijwilliger Ine Van Gaal

Op maandagochtend moesten we al vroeg opstappen op de bus die bij Gageldonk stond.

In de stromende regen afscheid genomen van Drea die koppen moest tellen. Voor degene die voor het eerst meegingen was het toch wel spannend wat kan je verwachten en wat wordt er van jou verwacht.

Daarna reden we door naar Roosendaal waar de rest van de groep al stond te wachten.

Toen we aankwamen bij de boot kregen we onze sleutels van de hut en was er koffie met een broodje.

Al snel volgde de uitleg van de taken ik was ingedeeld in het restaurant.

De eerste gasten werden ( in de stromende regen ) met kleine busjes al afgezet voordat wij onze eerste uitleg hadden gehad.

Om 3 uur was iedereen aan boord en konden we afmeren richting Keulen. Er was bewust voor gekozen om de eerste avond voor de gasten rustig aan te doen. Ondertussen is het droog geworden en dat is het gebleven de hele week

 

2e dag

Er kon ontbeten worden tussen 8.30 en 10.30 en daarna was er voor de gasten koffie in de salon.

De lunch werd al vroeg geserveerd wat we gingen tussen 13.30-14.00 passagieren ( van boord ) in de plaats Keulen. Mooie kerk bezichtigd en wat gewinkeld daarna lekker warme chocomelk met gebak genuttigd in een van de vele eet gelegenheden.

Rond 17.00 moesten we weer aan boord zijn want we hadden een heel avondprogramma voor de boeg.

Na een voortreffelijke diner  konden de gasten genieten van Tim ( vorig jaar ook voor ons opgetreden ). Het was een hele leuke avond.

3e dag

Op weg naar Andernach wat bekend staat om zijn heerlijke ijs. Klein maar heel leuk plaatsje jammer dat de Kerstmarkt nog niet was begonnen. Heerlijk ijs gegeten bij een ijssalon waar alle gasten binnen werden geholpen door vriendelijk personeel .Het valt op dat de mensen die wij in deze plaatsen tegenkomen zeer voorkomend zijn.

Terwijl wij van boord zijn gegaan is de Sint aangekomen op onze boot om onze gasten een leuke avond te geven.

4e dag

We hoeven maar een klein stukje te varen om in Koblenz aan te meren. De gasten zijn s morgens vrij om te doen wat ze maar willen. Na 13.30 gaan wij van boord en dan kunnen ze kiezen om met een gids mee te gaan of de stad in. Koblenz is erg gezellig ook om te winkelen. Na een heerlijk diner  in oosterse sferen hebben de gasten nog een avond vol met duitse muziek.

5e dag

Düsseldorf en de eerste dag van de kerstmarkt is in zicht. Bij een mager zonnetje hebben we over de kerstmarkten gelopen voor mij de eerste keer maar toch wel erg leuk en al behoorlijk druk.

De gasten werden verwacht voor het gala diner  en sommige hadden zich er helemaal op gekleed. Het eten was zeer goed zoals de rest van de week al was aan het einde van het diner  werden we allemaal verrast doordat de kapitein en hoofd van het restaurant met bolletjes ijs aan het gooien waren. Laatste avond werd verzorgd door 1 van de vrijwilligsters die een voorstelling verzorgde.

6e Dag

Tevens de laatste dag na het ontbijt werden de gasten al opgehaald en konden wij rond 11.00 ook naar huis. Wij kwamen rond 13.00 aan in de stromende regen waar Drea ons weer op stond te wachten. Moe maar zeer voldaan ben ik naar huis gegaan.

Drea Wesselink

0164-255766
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Evenementen en festivals