Musical "The producers"

dsc08229jpg

Bezoek aan de musical "The producer" uitgevoerd door de Bergse Operette Vereniging

Op zondag 18 maart was het weer tijd voor het jaarlijks bezoek aan de BOV, al vroeg hadden zich al een groot aantal gasten verzameld om een goed plekje te bemachtigen voor de voorstelling.

De  musical "The Producers" vertelt het verhaal van de aan lager wal geraakte Broadway producer Max Bialystock die probeert te overleven door cheques te cashen van oude bejaarde dametjes in ruil voor 'verleende diensten'. Zijn nieuwste musical

Funny Boy, een muzikale versie van Hamlet, is echter zo'n flop dat de show al op 'opening night' van de planken wordt gehaald. Samen met zijn sullige boekhouder  Leo Bloom komt Max erachter dat deze enorme flop wel het  nodige geld heeft opgeleverd. Samen bedenken ze het plan om dan maar 'de slechtste musical aller tijden' te maken en er samen voor te zorgen dat de miljoenen binnenstromen. Ze gaan op zoek naar het slechtste script ooit en vinden dat in Greenwich Village bij Franz Liebkind een 'ex'-nazi, die zelfs zijn duiven heeft geïndoctrineerd met zijn sympathieën. Als regisseur wordt Roger DeBris aangetrokken : een flamboyante travestiet met zijn al even flamboyante assistente/telefoniste/receptioniste van de firma Bialystock & Bloom tenslotte wordt de Zweedse langbenige blonde Ulla aangenomen.

En na moeizame audities waarbij uiteindelijk Liebkind de meest ideale kandidaat blijkt te zijn is het al snel tijd voor de première. En blijken de recensies voor hun  "Musical" lovend en de show wordt één grote hit op Broadway, en daar hadden  ze  nou net niet op gerekend.

De gasten hebben ook dit jaar volop genoten van het mooie decor, het ballet,spelers en het gezang.

Drea Wesselink

0164-255766
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Evenementen en festivals