Regionale dagboottocht

dsc00513jpg

Dag boottocht met de Zilvermeeuw.

Ook dit jaar gingen we weer de boot in voor een reisje op de mooie wateren van Zeeland en Brabant, na  dat iedereen was ingescheept vertrokken we rond tien uur uit de Theodorus haven in Bergen op Zoom.

Dit jaar gingen we niet richting Antwerpen maar sloegen op het Scheldrijnkanaal rechts af richting Tholen en Steenbergen, terwijl iedereen verbaasd uitkeek  over de skyline van Tholen konden we  genieten van de koffie met cake.

De reis ging op het Schelderijnkanaal verder langs Oud- en Nieuw Vossemeer richting het Krammer en Volkerak naar de sluizen bij Willemstad, nadat we waren gesluisd, was het ondertussen tijd voor een “lekkere borrel” met een  hartige bitterbal.

Door het prachtige weer hadden al een aantal gasten plaats genomen op het zonnedek  waar zij een goed uitzicht hadden over de jachthaven  en gebouwen van Willemstad, ondertussen werd benedendeks in de keuken hard gezwoegd om de warme maaltijd op tijd klaar te krijgen.

Iedereen genoot van de soep, lekkere friet met kipfilet en  het heerlijk nagerecht, terwijl ondertussen de boot de reis voort zetten op het Hollands Diep.

Na het uitbuiken was het zonnedek door de temperatuur van ruim boven de 20 graden steeds meer in trek en werd er volop gesmeerd met zonnebrandolie wat echt nodig was om er voor te zorgen dat we niet knalroood terug zouden komen van de reis, terwijl ze benedendeks konden genieten van leuke muziek gespeeld op keyboard.

Na een stuk gevaren te hebben op het Hollands Diep maakte  de boot een bocht van 180 graden om de reis terug naar huis in te zetten, en werd de reis in omgekeerde volgorde af gevaren, terwijl we nog konden genieten van een consumptie en een borrelhapje.

Na een klein oponthoud en genoten te hebben van een laatste kopje koffie met bonbon verliet iedereen de boot in volle tevredenheid en genoten te hebben van  de mooie bootreis.

Drea Wesselink

0164-255766
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Evenementen en festivals