Vakantie afdeling Ossendrecht

img0066jpg

Verslag van de vakantie van de locale afdeling Ossendrecht in 't Krampven in Diessen Baarschot

Na een grondige voorbereiding was het 1 oktober zo ver en vertrokken we met vijf gasten  en vijf vrijwilligers voor een vakantie van vijf dagen in het ’t Krampven in  Diessen  Baarschot, nadat de gasten thuis  waren opgehaald, vertrokken we zo rond 14:45 uur vanaf De Drieschaar, vrolijk uitgezwaaid door onze thuis blijvende vrijwilligers.

Voor een vakantie in bourgondisch Brabant ben je bij ’t Krampven aan het juiste adres. De accommodatie ligt in een landelijke omgeving. En er zijn diverse mogelijkheden om uitstapjes te maken. Van te voren was er een Zonnebloem auto uit Goes geregeld en via het Nat Bureau vier rolstoelen en een hoog-laag bed welke waren afgeleverd in ’t Krampven.

Na ongeveer een klein uurtje rijden arriveerden we in Diessen Baarschot , en de gastvrouw had voor ons een cake als verwelkoming klaar staan, dus zijn we eerst even aan de koffie/thee gegaan en daarna de gasten  naar hun kamers gebracht en spulletje daar weg gezet. Hierna splitsten zich de vrijwilligers zich in twee groepjes waar de ene groep voor het avondeten ging zorgen en de andere gezellig met de gasten een praatje hebben gemaakt.

De tweede dag begon met een  gezamenlijk ontbijt, waarna de rest van de morgen werd besteed, aan het werken aan het herinneringsplakboek tot zo aan de lunch rond twaalf uur. Na de lunch zijn we vertrokken naar Hilvarenbeek waar we het museum  De Dorpsdokter hebben bezocht , een gids legde ons uit over hoe het vroeger aan toe ging in de medische wereld en de dokters in de dorpen. Een leuk en interessant museum.

Na nog genoten te hebben van koffie/thee met een koek op een terrasje gingen we weer terug naar ons verblijf, daar aangekomen zijn we  pannenkoeken gaan gebakken waar we heerlijk van gesmuld hebben, waarna de avond werd doorgebracht door de vrouwen met een potje kaarten en de heren naar het kijken naar sport op TV.

Na uitgerust wakker te zijn geworden, en van de lunch hebben genoten, vertrokken we om tien uur  naar de Beekse Bergen waar we de hele dag met de safariboot en de bus het park hebben verkend. De gasten maar ook de vrijwilligers hebben volop genoten van alle wilden dieren in het park.

S’ avonds  lekker met zijn allen gourmette gedaan en verhalen over die dag gedeeld, waarna iedereen moe was van de dag en daarom zijn we op tijd gaan slapen. De morgen van de vierde dag hebben doorgebracht met het verder bijwerken van het plakboek, en om 10 uur werden we verrast met een bezoek van Drea die een heerlijke  doos vol lekkere koffiekoeken van bakker Groffen had meegenomen.

Na de lunch hebben we een bezoek gebracht aan het museum De Achtzaligheden in Eersel , dit  museum geeft een goed beeld van het leven, wonen en werken van de Kempische mens van1850-1950, en is gevestigd in een boerderij van 1890, waar in 1979 het museum is gevestigd. De gasten kwamen veel tegen wat ze nog kenden van uit hun tijd dat ze nog kind waren.

Nog even een terrasje gepakt in Eersel en daarna in restaurant De Bengel lekker gaan dineren. Nadat iedereen voldaan was weer terug naar het vakantie huis nog een glaasje wijn of borreltje gedronken en wat na gepraat  wat ze beleefd hadden.  Er kwamen hele verhalen los.

De laatste dag stond in het teken van de terug reis, alles opgeruimd, koffers gepakt om elf uur vertrokken richting Ossendrecht, waar ze bij de Drieschaar nog verrast werden met  een afscheid diner. Nadat nog even de plus en min punten besproken waren, waar voornamelijk uit kwam dat de gasten super tevreden waren, en volgende jaar weer graag mee zouden willen gaan vertrok iedereen weer naar huis.

Na 2 weken zijn we bij de gasten nog een leuk vakantieboek gaan bezorgen ,daar waren ze heel blij mee  en het is altijd leuk om op terug te kijken.

Drea Wesselink

0164-255766
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Evenementen en festivals