Scootmobieltocht

img-20230615-wa0004jpg

Met onze 'rollende' gasten gezellig een dagje toeren

Met de scootmobiel er op uit!

Eindelijk was het weer eens zover, een scootmobieltocht werd er georganiseerd. Dat was voor het nieuwe activiteitenteam géén gesneden koek. Een mooie route uitzoeken, die zelf meerdere keren fietsen om maar te zorgen dat je zelf weet waar je naar toe moet. En veel gasten bellen en eerst uitzoeken wie er al heel lang niet meer mee geweest is…..maar het is gelukt en goed ook. Alleen heb je één ding niet in de hand en dat is het weer.  Als het hard regent willen we het de gasten niet aandoen maar als het heel warm is slaat de twijfel toe. Wel gaan…. niet gaan…. het werd wél gaan ondanks de warmte en er werd gewoon veel water ingeslagen.

Het was verzamelen als vanouds bij de Bermensteyn. Eerst werd er van alles gecontroleerd en toen water gedronken en dan op pad. De vrijwilligers verdeeld over de rij met een geel hesje aan want veiligheid staat voorop natuurlijk.  Richting Hitlandbos.  Een mooie route waar onderweg van alles gespot werd, jonge eendjes en meerkoeten en zelfs een ooievaar die later bleek het nest te hebben op Leefgoed De Olifant. Onderweg nog lekker wat gedronken en een lekkere koek gegeten in de schaduw van een rij bomen.

Op Leefgoed De Olifant werd ons eerst de geschiedenis verteld over het ontstaan. Het is een voormalige steenfabriek geweest waar met slib uit de IJssel steentjes gebakken werden. De bekende IJsselsteentjes! Iets wat nog heel wat voeten in aarde had voordat het hele proces afgerond was. Erg leuk verteld door Bart.

Toen aan de lunch. We kregen een lekkere kop tomatensoep en een vers gebakken pistoletje, bruin of wit met kaas of kipfilet.  Dit geheel gesponsord door Leefgoed De Olifant! Geweldig!! Dank daarvoor! Als afronding werd er nog een ijsje gegeten wat in die warmte heel welkom was.   Dan bijna dezelfde route weer in omgekeerde richting gereden alleen nu het laatst stuk door ons mooie Schollebos.

Dank aan de organisatie en de vrijwilligers die er met elkaar voor onze gasten weer een fijne dag van hebben gemaakt.

Cisca

 

Rosemary Hakkaart

010-4583776
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals