Lunchen bij de Horeca Vakschool Rotterdam

img-20231031-wa0004jpg

Leuke activiteit, lunch gemaakt door leerlingen van de Horeca Vakschool.

Ook voor activiteiten met een kleinere groep kan men terecht bij onze Zonnebloemafdeling want op dinsdag 31 oktober stond er een lunch gepland voor 9 gasten en 3 vrijwilligers bij de Horeca Vakschool aan de Noordsingel in Rotterdam. Een VMBO-school waar leerlingen de fijne kneepjes van het horeca vak gaan leren om daar vandaan door te kunnen stromen naar een MBO-opleiding.

Vrijwilligers Monique, Menda en Bianca boden hun stuurmanskunsten aan om het gezelschap, vanaf Schinckelhove in Schenkel, met hun eigen auto door het drukke Rotterdam te rijden.  Aangekomen stonden er al enkele docenten in de centrale hal om ons een helpende hand te bieden de rollators binnen te zetten.

 We waren wat vroeg maar onze tafel stond al gedekt en mochten alvast plaatsnemen.

Na het opnemen van de bestelling voor een drankje ging de lunch van start met een amuse van zalm een aansluitend een courgettesoep. De leerlingen in de keuken hadden, onder het toeziend oog van hun docent Dhr. Vertregt, ons hoofdgerecht van kipschnitzel netjes opgemaakt en de leerlingen in het restaurant hadden als taak de borden op de juiste manier op tafel te zetten. Dit alles onder leiding van hun docent en gastheer dhr. van Gendt, die tussendoor nog wat aanwijzingen gaf.

Het zag er niet alleen voortreffelijk uit maar de smaakpapillen zorgden er voor dat een tafel van 12 dames helemaal stil werd. Wat was dit lekker!

 

Veelal zijn we geneigd om te praten over een “toetje” na het eten maar dit woord is uit den boze in de horeca, zoiets moois op ons bord kunnen we niet anders dan een dessert noemen. De leerlingen waren erg vriendelijk aan tafel en we voelden ons ook meer dan welkom.

Na ons afzakkertje in de vorm van koffie/cappuccino of thee (ook de bijgeleverde koekjes zijn in de bakkerij van school gebakken) hebben we hen en hun docenten hartelijk bedankt en reden we terug naar Schenkel. Dit is zeker voor herhaling vatbaar want het was niet alleen gezellig en smaakvol het voordeel van zo’n 3 gangen lunch is dat we ‘s avonds niet meer hoefden te koken!

Groet Bianca Westermeijer vrijwilliger

Rosemary Hakkaart

010-4583776
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals