Vrijwilligersuitje: Bowlen en 'All you can eat'

img-20231011-wa0011jpg

Gezellig jaarlijks uitje voor de vrijwilligers. dit keer gingen we bowlen en dineren in restaurant Cathay.

Ons jaarlijkse vrijwilligersuitje: waar bracht dit ons dit jaar naar toe? Op woensdag 11 oktober was het zo ver. Met zo’n 30 vrijwilligers (helaas waren er een paar verhinderd of op vakantie) zijn wij goedgemutst om half 5 met auto dan wel fiets, aangekomen bij Cathay. Dit is een ‘All you can eat’ restaurant in Ommoord waar ook bowlingbanen zijn. Om 17.00 uur konden we, na eerst aldaar een paar bowlingschoenen aangetrokken te hebben (mmm, zijn die wel schoon?) aan een potje bowlen beginnen. De teams waren snel gemaakt en degenen die niet mee deden settelden zich met een drankje bij de bowlers om hen aan te moedigen. Het gejuich en geschreeuw (en het “aaahhhh, bijnaaa”)  begon al snel want de winnaarsmentaliteit was sterk. In ons team zat Klazien, zij was bij ons de beste aan het einde met 96 punten. Maar wat bleek, zij was sowieso de beste van alle teams, ook van de mannen die toch echt harder kunnen gooien.  Zij verdiende daarmee eeuwige roem!

Na het bowlen eerst even via de toiletten naar de eetzaal boven. Wat nu? wie zat daar nu vast op het damestoilet? Het was onze nieuwe vrijwilligster Sakoen.  De deur ging niet meer open dus moest het personeel er aan te pas komen om haar met zwaar geschut te bevrijden. Gelukkig maar. Jeetje dat was even spannend.

In het restaurant aangekomen was er één hele lange tafel voor ons gedekt. Het was de bedoeling dat we bij elke gang naar het buffet om eten op te scheppen op een lege plaats zouden gaan zitten om te rouleren. En… het werkte inderdaad. Er werd wat afgebabbeld en de meeste van ons hebben iedereen weer even gesproken en kennis gemaakt met de nieuwe vrijwilligers. We hadden 2,5 uur om van alle lekkere gerechten te genieten en dat deden we dan ook volop.  Aan het einde van de avond, na de heerlijke toetjes en de koffie,  zocht iedereen zijn tasje, jasje en vestje (want waar waren die gebleven tijdens die stoelendans) weer op en keerde moe maar voldaan huiswaarts.

Het was weer een gezellig vrijwilligersuitje, mogelijk gemaakt door de  subsidie Stimulering Vrijwilligerswerk van de Gemeente Capelle aan den IJssel waarvoor dank. En Hanneke bedankt voor het organiseren! 

Wat zullen we volgend jaar gaan doen?

Groet Rosemary  

Rosemary Hakkaart

010-4583776
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals