Snertmiddag met Bingo!

20240214125419jpg

Gezellig op deze Valentijnsdag met veel gasten een (muzikale) bingo spelen met als afsluiting een heerlijke kom snert.

Het was bijzonder ‘snert’ dat wij van de Zonnebloem dit jaar de zaal van Schinckelhove niet konden gebruiken, maar met Huis van de wijk “de Wel” in Schenkel als alternatief hadden we gelukkig een zeer goede vervanging.

Onze keukenbrigade Sibel, Menda en Susan stonden de avond ervoor hun best te doen voor het maken van de snert, want goede snert is tenslotte het beste als je het een dag van te voren maakt.

  

Keukenprinses Rianne was al in de weer geweest met de Valentijns hapjes voor tussendoor.
Voor zo’n grote groep deelnemers zou het bijna voor de etensploeg nachtwerk worden.

 Met op de dag zelf ook nog eens snertweer waren alle ingrediënten in huis voor een gezellige “Valentijns” middag met bingo en aan het eind een overheerlijk kom snert met ouderwets roggebrood met katenspek en nog een broodje. Ons keuken “personeel” heeft werkelijk overuren gedraaid: chapeau!

       

 De zaal was door onze vrijwilligers weer schitterend met hartjes versierd en alles stond klaar.

Het bingospel kan je niet manipuleren, je hebt geluk of je gaat met lege handen naar huis. Dan kan het zomaar zijn dat je dubbel geluk hebt en de andere moeten toekijken dat 1 tafel vol staat met prijzen.

En die prijzen? Ook dat is vrijwilligerswerk, van te voren op pad voor het scoren van leuke cadeaus, winkel in en winkel uit, maar wat een leuke pakketten stonden er op tafel zeg!

 Vrijwilligster Bianca had als idee om bij ons een muziekbingo te introduceren. Zij is muzikaal, doet veel met en op muziek en wij zijn gek op nieuwe ideeën. Een door haar zelf ontworpen bingokaart met 5 muzieknummers en een afspeellijst met Nederlandstalige muziek uit vroegere jaren. Raden om welk muzieknummer het gaat, heerlijk meezingen en deinen op de muziek en oja, niet vergeten af te strepen wanneer het nummer op je kaart staat. Ons 75 jarig jubileum lied mag dan ook niet ontbreken ( “ja zo’n reisje langs de …..”). Uiteraard waren ook hier mooie prijzen mee te winnen. Wat een leuke reacties hebben we mogen ontvangen dus zo’n muziekbingo gaan we zeker in de nabije toekomst meer voor jullie organiseren!

 Na de laatste gewone bingo gingen alle vrijwilligers in de versnelling met het uitserveren van de snert met roggebrood en broodjes. Wat was het heerlijk en van alles was er meer dan genoeg.

Een dankwoord aan alle Zonnebloem vrijwilligers die, nadat iedereen naar huis was, ook hun best “vermoeide” beentjes voor bleven zetten om “de Wel” weer spik en span op te leveren.  Maar ook dank aan de vrijwilligers van De Wel die ons ondersteunden bij onze Zonnebloemactiviteit op hun locatie.

 Alles zat mee op deze dag, de locatie, het heerlijke eten en vooral de gezelligheid met elkaar. We kunnen niet anders concluderen dat het in het geheel geen snertdag was!

 Een vrolijke en lieve groet,

Bianca & Monique

Rosemary Hakkaart

010-4583776
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals