Deelname Zonnebloem aan 1ste vrijwilligersmarkt Capelle aan den IJssel

Zaterdag 3 maart vond in het gebouw De Vijverhof voor het eerst een vrijwilligersmarkt plaats.

De markt was georganiseerd door stichting Welzijn Capelle en er hadden zich maar liefst 25 vrijwilligers-organisaties voor opgegeven.
     ‘s  Morgens was het nog even bedenkelijk want de stad was ineens wit van de sneeuw maar om 13.00  uur, bij de opening, waren de straten al goed berijdbaar dus konden de geïnteresseerde potentiële vrijwilligers makkelijk hun weg vinden. Na een leuke introductie door acteur Joris Lutz die de hele middag nog voor entertainment zorgde, opende wethouder Ans Hartnagel de markt en dat deed zij met de complimenten aan de Capelse bevolking waar één op de vier bewoners vrijwilligerswerk doet!   Wij hadden met onze afdeling samen een kraam met de afdeling Capelle Centrum dus konden we gelijk kijken in welke wijken geïnteresseerden  zich bevonden en kwamen we aan het eind van de middag uit met een mooi lijstje voor beide afdelingen. Beide afdelingen legden ook de focus op het bezoekwerk omdat iedereen wel activiteiten wil doen maar de doelstelling van de Zonnebloem is toch echt aandacht en gezelligheid voor onze gasten, ook als zij niet meer achter de deur vandaan kunnen komen.
     De middag die redelijk druk bezocht werd, werd afgesloten met een leuk optreden van de Amazing Stroopwafels, bij Rotterdammers wel bekend als de ooit begonnen straatmuzikanten op de Lijnbaan.
 
     Het geheel werd voor de vrijwilligers ook prima verzorgd met consumpties en een patatje en het beschikbaar stellen van een kraam door Stichting Capelle Welzijn. Bedankt daarvoor!

Het was een geslaagde middag, mede namens Joke en Monique, 

Rosemary

Rosemary Hakkaart

010-4583776
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals