Onze 1 ste (kleine) activiteit

Al geruime tijd hebben we helaas te maken met corona waardoor onze activiteiten geen doorgang kunnen vinden.

Gelukkig mag en kan er al iets meer. Reden voor onze afdeling om te gaan kijken hoe we een activiteit op kleine schaal kunnen organiseren. Om goed te kunnen bekijken waar we bij deze kleine activiteit allemaal tegen aan kunnen lopen hebben we op donderdag 25 juni een proefsessie gedaan met 5 van onze gasten. Waarom deze dames? Zij zijn allemaal nog redelijk mobiel (wij mogen nl. nog niet ondersteunen) en wonen dichtbij elkaar op een locatie waar een buitenactiviteit goed te regelen was. Wat hebben we gedaan? Vrijwilligers Christa en ondergetekende hebben voor deze lieve dames in de buitenlucht koffie/thee en een lunch met spelletjes (quiz, bingo en wie is wie/wat) geregeld.

Accent heeft ons geholpen met de lunch. Het was ontzettend gezellig en alles verliep prima. Vanwege Corona maatregelen wel een hele uitdaging want uiteraard moeten we alles wel goed na kunnen leven. Zo hebben we de klachten- en 1,5 meter check gedaan en continue de hygiëne regels in acht genomen.

De enorm positieve en lieve reacties van onze gasten en het feit dat we hebben ervaren dat het op deze manier goed uit te voeren is, gaat ons activiteitenteam verder met het organiseren van kleine activiteiten.

Dit neemt niet weg dat je als vrijwilliger (al dan niet samen met een andere vrijwilliger) ook een 1 op 1 uitje met jouw/jullie (bezoek of bel) gast kan ondernemen. Ga deze uitdaging aan! Een zeer blije en dankbare gast is het resultaat.
Heb je hierover vragen of heb je ondersteuning nodig? Laat het dan alsjeblieft weten.
Een draaiboek is bijna af en alle genoemde spelletjes zijn opvraagbaar.


Monique
(voorzitter)

 

Rosemary Hakkaart

010-4583776
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals