Avifauna

Zonnebloem afdeling

Vogels en nog eens vogels.... maar nog veel meer andere prachtige dieren!

Geslaagd bezoek Zonnebloem aan Avifauna op 26 mei j.l.


Maandag 26 mei zijn we met 20 gasten  en evenveel vrijwilligers naar Avifauna in Alphen aan den Rijn gegaan:  het werd een prachtige dag, mede geholpen door uitstekend weer, maar vooral door een perfecte organisatie.

Nadat de gasten en vrijwilligers bij de Baronie en de Kerklaan waren opgehaald vertrok de bus naar Alphen, waar we na aankomst onthaald werden op een heerlijk gebakje (hoewel dat verkleinwoord geen recht doet aan het werkelijke formaat) bij de koffie. Daarna gingen de gasten in een rolstoel starten aan een heel boeiende eerste verkenning van het park. Een enorme variëteit aan vogels kregen ze te zien: de foto’s bij dit artikel geven enigszins een indruk van die wandeling. Het roept ook bij onze gasten toch altijd weer gemengde gevoelens op: prachtige dieren zien is een ervaring die je niet wil missen, tegelijkertijd besef je dat het dieren in gevangenschap zijn. Juist bij vogels- het symbool van vrijheid- is dat dubbele gevoel sterk aanwezig.

In de ochtend liep de temperatuur lekker op, zodat de vrijwilligers als stuwende kracht achter de rolstoelen flink aan het zweten kwamen. De lunch rond 13.00 uur kwam dan ook precies op tijd: datzelfde gold zeker ook voor de kroketten die gretig aftrek vonden.
Na  de lunch werd de rondwandeling voortgezet met een paar memorabele hoogtepunten:
Misschien wat bijzonder maar de aapjes trokken erg veel bekijks: en dat was zoals altijd wederzijds.
De ooievaars en zeker de jonkies mochten zich verheugen in langdurige belangstelling van onze gasten.
Daarna gingen we met kleine bakjes nectar een hal in, waar de lori’s (kleine papagaaitjes)zich op die lekkernij stortten: dat zorgde voor grote hilariteit en een paar leuke foto’s. Dat die beestjes het voedsel net zo snel weer uit hun lichaam persen als het erin komt, hebben verschillende gasten aan den lijve ( en aan hun kleding) mogen ervaren.

Ter afsluiting werden we vergast op een roofvogelshow waarbij een keur aan roofvogels vertoond werden die verschillende kunstjes lieten zien. Slechtvalken, verschillende gieren, arenden, zwarte wouwen etc. maakten grote indruk op onze gasten en op onze vrijwilligers. Er was uitgebreid gelegenheid voor het maken van foto’s zoals u kunt zien.
Op weg naar de bus vonden de weergoden het welletjes en begon het hard te regenen: een beetje nat maar zeer voldaan vertrokken we uit Alphen. Uit de reacties van de gasten bleek overduidelijk dat ze dit uitstapje heel erg geslaagd vonden. Organisatie en vrijwilligers werden met een luid applaus bedankt toen we weer veilig thuis aankwamen.

Harrie Sprengers

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken