Ouwehands Dierenpark

Zonnebloem afdeling

Dagtrip naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Vrijdag  5 september stond er weer een mooi uitje op het programma: een bezoek aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen.


Best een endje rijden, dus iedereen was vroeg uit de veren om op tijd te vertrekken.  In de bus was de stemming al opperbest, iedereen had er duidelijk zin in.
Na een voorspoedige rit kwamen we tegen half 11 aan op de plek van bestemming. En was het onderweg nog grijs en bewolkt, nu kwam heel voorzichtig, alsof het zo afgesproken was,  het zonnetje al door. Gasten, vrijwilligers en rolstoelen werden verdeeld: op naar het Jungle restaurant voor de koffie met een heerlijke punt vlaai. Er werd gelijk al gezellig gepraat, een mooie gelegenheid voor gast en vrijwilliger om elkaar een beetje te leren kennen. Maar hoe leuk ook, we kwamen natuurlijk speciaal voor de dieren! We verspreidden ons door het park, waar de dieren in een mooie omgeving te bewonderen waren. Het grote berenbos was indrukwekkend en over de loopbrug konden we hoog boven de beren en wolven min of meer door hun verblijf wandelen.  We zagen families giraffen met hun prachtige ogen, spelende zeehonden, kamelen, tijgers en (hoe bijzonder) witte leeuwen! In het aquarium waren de verschillende vissen en waterplanten met hun schitterende kleuren een ware lust voor het oog. En wat natuurlijk altijd een prachtig schouwspel oplevert: de apen. We zagen gorillas, chimpansees en orang oetans over elkaar heen buitelen en hoog in de masten en touwen klimmen.  De olifanten, de voliere, de pinguins, teveel om op te noemen en allemaal het bekijken meer dan waard. Een ieder genoot op zijn of haar eigen manier. Niet alleen van de dieren, maar ook van een dagje in de frisse buitenlucht en de aandacht voor elkaar. Een mooi voorbeeld van waar de Zonnebloem voor staat.
Van dit alles hadden we ondertussen best trek gekregen . Ook daar was op gerekend, want in het Jungle restaurant kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld. Daarna hadden we nog alle tijd om rond te kijken en om half 3 verzamelden we ons om gezamenlijk naar de zeeleeuwenshow te gaan. Het bijzonder vriendelijke personeel gaf ons een ware 'VIP'  behandeling: we hoefden niet in de lange wachtrij, maar mochten als eerste naar binnen en kregen de beste zitplaatsen op de 1e rij! Heel even werd er  benauwd gekeken toen er omgeroepen werd dat de eerste 3 rijen wel eens nat konden worden tijdens de show, maar ook hier werd rekening gehouden met onze gasten en konden we droog genieten van een leuke show.
Met zoveel te zien vloog de dag voorbij en was het al snel weer tijd voor de terugreis. In de bus werd onder genot van het uitgedeelde lekkers, gezellig nagepraat over de heerlijke dag. Na een redelijk voorspoedige reis kwamen we moe, maar voldaan weer aan in Capelle.  Met een goed gevoel en weer mooie herinneringen namen we  afscheid van elkaar, met het vaste voornemen om nog vaak dit soort dagjes uit mogelijk te maken.

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken