Keukenhof

Zonnebloem afdeling

"Naar de bollen..."

Na een dinsdag met noodweer, scheen op woensdagochtend het zonnetje weer, hetgeen goed uitkwam voor ons dagje uit naar de Keukenhof. We vertrokken al vroeg om maar zo lang mogelijk te kunnen  genieten van wat de folder ons voor moois beloofde:

Wel 7 miljoen bloembollen waren er afgelopen najaar geplant, waaronder 800 verschillende tulpensoorten. Gauw op pad dus maar. In Lisse aangekomen gingen we volgens goede Zonnebloemtraditie eerst aan de koffie met een overheerlijke punt appeltaart. Na het tweede kopje kon een ieder op weg om de overweldigende kleurenpracht te gaan bewonderen. Tulpen is alle soorten en maten, maar ook de azalea's en rododendrons stonden in volle bloei te schitteren. En dan hebben we het alleen nog maar over buiten..... Binnen in de diverse hallen was er ook heel veel moois te zien. In 1 hal stond alles in het teken van Vincent van Gogh, met natuurlijk ook zijn beroemde schilderij de 'Zonnebloemen'. Het is dit jaar 125 jaar geleden dat van Gogh overleden is, reden voor de Keukenhof om dat als thema te kiezen voor 2015. In een andere hal stonden duizenden lelies in bloei met een welhaast bedwelmende geur. We kwamen ogen tekort. Tegen lunchtijd pakten donkere wolken zich samen en  haastten we ons naar het restaurant. Nog maar net binnen, barstte het onweer los met zelfs hagel en windstoten. Op een enkeling na, was iedereen voor de bui binnen. We konden even opwarmen met een lekkere kop tomatensoep en belegde broodjes. Tegen de tijd dat iedereen uitgegeten was, brak het zonnetje weer voorzichtig door, zodat we ook in de middag nog volop konden genieten van al het moois. Er werden her en der nog wat souvenirs gekocht en toen was het tegen vieren tijd om naar de bus te gaan. Tevreden napratend reden we zo terug naar Capelle en konden we wederom terugkijken op een hele geslaagde dag, met veel aandacht voor de schitterende natuur en elkaar.

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken