Verrassingsdiner Rotary

Zonnebloem afdeling

"Samen eten in Oranje stijl"

Donderdag 30 april 14 uur in de brasserie van de Vijverhof:

De eerste Zonnebloemvrijwilligers, leden van de Rotary en personeel van de Vijverhof zijn al druk bezig met het versieren van de brasserie,  in het rood, wit, blauw en oranje. Immers het thema is "Samen eten in oranje stijl". Vanaf half 5 druppelen de eerste gasten al binnen. Een ieder wordt ontvangen met een glaasje oranjebitter of een lekker advocaatje met slagroom. De directeur van de Vijverhof Joost Zielstra heet allen van harte welkom. Met een drankje erbij en live pianomuziek op de achtergrond zit de stemming er al snel goed in. Dan is het tijd voor de eerste gang van het geheel oranje diner: een heerlijke pompoensoep. Ondertussen is entertainer Kees Bos binnen gekomen en deelt formulieren uit met daarop in rijen de titels van bekende liedjes voor een muzikale bingo. Hij zingt een medley en als men het liedje herkent, kan het afgekruist worden totdat er een bingo valt en er leuke prijzen uitgekozen kunnen worden. Kees heeft al snel de lachers op zijn hand met zijn leuke presentatie en er wordt uit volle borst met zijn liedjes meegezongen.  Na een paar rondes is het tijd voor het oranje hoofdgerecht, een lekker hutspotje met een echte 'oma's bal gehakt,  pittige mosterd en natuurlijk een jus voor in het kuiltje. De meeste borden gaan schoon leeg, de kok heeft hier beslist eer van zijn werk!

Hierna wordt een tweede ronde bingo gepresenteerd, nu met liedjes die allemaal met het koninklijk huis te maken hebben.  Er wordt enthousiast  meegespeeld en af en toe ook overlegd, want het is best lastig soms. De laatste prijzen worden verdeeld en dan is het tijd voor het dessert:  mooi versierde oranjevla. Alles weer gezamenlijk uitgeserveerd door vrijwilligers van Zonnebloem, Rotary en Vijverhof, want om 100 gasten tegelijk te  bedienen zijn heel wat helpende handen nodig!

Het  diner wordt  afgesloten  met een kopje koffie of thee met een oranje tompouce, het kan niet op.  Wat is het een fantastisch feest. De gasten genieten volop  van het gebodene en de gezellige sfeer.

En hoe geweldig, dat dit door de sponsoring van de Rotary en de Vijverhof geheel kosteloos is voor onze gasten. Het enthousiasme van de 3 organiserende partijen was aanstekelijk, ook zij  genieten van deze mooie avond. Aan het slot wordt een groot woord van dank uitgesproken aan iedereen die ertoe bijgedragen heeft om dit 'Samen eten in oranje stijl' tot een succes te maken. "Volgend jaar weer" sprak Auke de Boer van de Rotary, hetgeen wij van harte onderschrijven!!

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken