Citytour Rotterdam

Zonnebloem afdeling

Rondrit door het mooie Rotterdam

Vandaag stond er een heel ander soort uitstapje op het program dan anders: een citytour per bus door Rotterdam. 's Morgens kwam de regen nog met bakken uit de hemel, maar 's middags werd het 'des zonnebloems' zowaar droog! Dat was wel zo fijn, want door beslagen en natte ramen naar buiten turen was toch minder leuk.

Na vertrek uit Capelle ging het richting Rotterdam, waar we op het Wilhelminaplein onze gids oppikten. Dat bleek een hele aardige jongeman te zijn, architect van beroep, die met verve wist te vertellen over alle oude en nieuwe gebouwen, kunstwerken, straten en pleinen. We reden eerst door het centrum, met bekende gebouwen als de kubuswoningen, het potlood, de bibliotheek en natuurlijk de nieuwe markthal. Daarna reden we de brug over naar het noordereiland met o.a. hotel New York, de cruiseterminal, het s.s. Rotterdam en Katendrecht. We bewonderden de Erasmusbrug en de haven, de Coolsingel, koopgoot en het oude stadhuis en reden toen via het Hofplein naar restaurant Engels voor koffie met een overheerlijk stuk appeltaart. Daar konden we nog een glimp opvangen van het prachtige nieuwe Centraal Station. De middag vloog werkelijk voorbij, er was nog zo veel te zien in Rotterdam, we kwamen tijd te kort. Maar iedereen genoot van hetgeen we wèl gezien hadden, zodat we eind van de middag met een voldaan gevoel weer in ons eigen Capelle uitstapten.

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken