Kerstfeest

Zonnebloem afdeling

Onze jaarlijkse kerstviering.

Toch wel één van de hoogtepunten van het jaar is de jaarlijkse kerstviering in de Johannahoeve....

Niet in de sneeuw, maar deze keer in de stromende regen verwelkomde de kerstman, samen met zijn vrijwilligers, onze gasten. Iedereen had zich feestelijk aangekleed en had er zin in!

Binnen brandden de kachel en kerstverlichting en de koffie geurde je tegemoet. Er werd gezellig gepraat totdat entertainer Kees Bos begon met zijn muzikale bingo. In de eerste ronde moesten er titels van oude bekende liedjes geraden worden. Soms best nog moeilijk, maar gelukkig gaf Kees de nodige hints en konden er heel wat titels afgestreept worden op de bingokaarten. En natuurlijk zongen we ook heerlijk mee. Ondertussen werd er een drankje met bitterballen geserveerd.

Daarna was het tijd voor het traditionele kerstliederen zingen. Dit jaar onder leiding van een koortje dat bestond uit de zoon en kleindochters van een trotse  vrijwilligster. Ze zongen echt prachtig en meerstemmig, een genot om naar te luisteren. Maar ook onze gasten zongen veelal uit volle borst mee!

Ondertussen werd er een smakelijk koud buffet klaargezet en konden we smullen van heerlijke salades en broodjes.

Voldaan konden de gasten toen gaan genieten van een tweede optreden van het koor en weer een nieuwe muzikale bingoronde. Ditmaal moesten er titels van kerst- en winterliedjes geraden worden. Er werd fanatiek meegespeeld, want er waren heel wat leuke prijzen te winnen! De hoofdprijs-een gratis dagtocht met de Zonnebloem- werd aan het eind getrokken uit alle deelnemers.

En mocht iedereen verhit zijn geraakt van het meespelen, dan stond er inmiddels een prachtig dessertbuffet klaar, met ijstaarten, fruitsalde en allerhande zoetigheden.

En zo vloog de dag voorbij en kon de kerstman iedereen weer vrolijk uitzwaaien.

Moe maar voldaan kijkt hij, samen met alle vrijwilligers terug op een gezellige en sfeervolle Zonnebloem kerstviering!

 

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken