Bezoek aan de Kuip

Verslag van een kleinschalige activiteit: naar een voetbalwedstrijd in de Kuip in Rotterdam

Samen naar Feijenoord (zondag 17 januari 2016)

 

Bert en ik zijn afgelopen zondag samen naar Feijenoord geweest. Voordat het zover was hebben we elkaar een paar keer opgezocht om de details van de logistieke operatie die aan zo’n bezoek voorafgaat, grondig met elkaar door te spreken. Maar eigenlijk ging het veel meer om met elkaar verder kennis te maken, hoewel we als vrijwilligers elkaar regelmatig bij vergaderingen zagen. Bert heeft een boeiend en bewogen leven achter zich, de laatste jaren mede beïnvloed door een verslechterende gezondheid. Ik ben onder de indruk van zijn veerkracht en optimisme.

Terug naar de logistiek: natuurlijk moest vervoer van de scootmobiel van en naar het stadion goed geregeld worden, maar ook de ontmoeting met de organisator van de Zonnebloem ( met de kaartjes)  bij de juiste ingang van het stadion. Verschillende vervoersvarianten werden bekeken, maar we besluiten om met ‘Vervoer op maat’ te gaan: blijkt een prima keuze te zijn! We spraken af om 13.00 uur bij de Vijverhof en terwijl  ik om 12.45 uur onderweg was , kreeg ik Bert al aan de lijn: “Waar blijf je, want het busje staat er al”.

Dus het marstempo omhoog ( ik was te voet gegaan om mijn conditie wat aandacht te geven) en 5 minuten later was ik er. À propos, het was aardig koud, heerlijk zonnetje, ik had thermo-ondergoed aan, een extra dikke broek en trui, en natuurlijk een dito jas. Ook Bert had zich goed ingepakt: hij zag er door de extra kleding nog indrukwekkender uit dan hij normaal al is!

Door de drukte was het nog even spannend of we op tijd zouden zijn maar klokslag 13.30 uur waren we bij de goede ingang van het stadion waar we opgewacht werden door de Zonnebloem-coördinator en een paar andere gasten met vrijwilligers. Na enig zoeken vonden we de juiste oprit naar het speciale platform voor mensen met rolstoel e.d.. Bert parkeerde zijn scootmobiel vakkundig naast een sympathieke rolstoelster uit het Westland (met wie hij tijdens de wedstrijd regelmatig contact had).

“De sfeer in het Feijenoordstadion is het mooiste wat er is” had Bert mij van tevoren gemeld. Ik moet dat beamen. Na afloop dacht ik wel: “En nu het voetbal nog” , want Feijenoord stelde teleur en schoot duidelijk tekort tegen een koel, zakelijk voetballend PSV (0-2). Maar op weg naar huis (ook het ophalen na de wedstrijd  ging perfect) en bij het afscheid nemen zeiden we welgemeend tegen elkaar dat het een supermiddag was geweest, absoluut voor herhaling vatbaar! ( dan wel met een andere uitslag graag).

Onze dank aan Vervoer op Maat en aan de Zonnebloem voor hun bijdrage aan ons plezier!

Harrie Sprengers

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken