Boerderij de Weistaar

Zonnebloem afdeling

Bezoek aan Boerderij de Weistaar in Maarsbergen

In de stromende regen en natte sneeuw vertrokken wij naar de kaasboerderij de Weistaar in Maarsbergen. Maar de stemming in de bus zat er goed in. Rond 11.00 uur arriveerden wij bij de boerderij en daar kregen wij een heerlijke kop koffie of thee met een gebakje.  Na de kou van het uittappen waren we daar wel aan toe.

Na de koffie kregen wij een film te zien over het kaasmaken. Heel interessant en dan zie je pas hoeveel handwerk er zit in het maken van kaas. Daarna werd het museum bezocht met voor velen heel herkenbare spullen en situaties. Erg leuk! Al gauw ging men richting winkeltje, waar originele kadootjes,  heerlijke kaas en  allerlei lekkernijen te koop waren.  Er werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid iets aan te schaffen. Na het winkelen op naar de goede en verzorgde lunch, uiteraard mèt kroket.

Na de lunch kwam er nog een glasblazer ten tonele. Hij legde uit hoe het glasblazen in zijn werk ging. Hij maakte mooie voorwerpjes en ook 2 vrijwilligsters mochten hun glasblaaskunsten vertonen. Dat leverde een raamhanger en waxinelichtje  op. Hij legde ook het principe van het maken van  glasvezel  op een begrijpelijke manier uit.

Vervolgens liet hii een paar mooie voorwerpen rond gaan om te bekijken en maakte in de tussentijd een beeldje van een zwangere vrouw, prachtig!

Het glasblazen is zijn beroep en  hij doet dat met plezier, maar hij vindt het vooral belangrijk dat het ambacht blijft bestaan. Hij geeft dan ook regelmatig demonstraties zoals bijv. in de kaasboerderij.

Na een zeer geslaagde dag reden we rond 16.15 uur weer huiswaarts.  

Janneke Sleurink

 

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken