Markthal Rotterdam

Zonnebloem afdeling

Kleinschalige activiteit van gast en vrijwilliger naar de Markthal in Rotterdam

Een prachtig voorbeeld van een kleinschalige activiteit van onze vrijwilligster Patricia Molenaar met haar gast de heer Esman.

Patricia vertelt:

"Iedere maand ga ik gezellig op de thee bij mijn gast, de heer Esman.Tijdens een van die bezoeken spraken wij o.a. over het ouder worden en dat hierdoor sommige dingen niet meer zo gemakkelijk gaan als voorheen. Zodoende vroeg ik meneer of er wellicht nog iets was wat hij graag nog eens zou willen zien en/of bezoeken.

Daar hoefde meneer niet lang over na te denken, de Markthal in Rotterdam,vertelde hij. Na de bouw van dit imposante gebouw nauwlettend en met grote interesse te hebben gevolgd, zou hij de Markthal zo graag een keer bezoeken.
En zo gingen wij vrijdag 1 juli samen op pad, op naar de Markthal. In Rotterdam aangekomen bewonderen wij uiteraard eerst de imposante Markthal om vervolgens binnen te genieten van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers.

Daarna rijden we langs alle kramen, het is heerlijk rustig dus we hebben alle ruimte en kunnen alles goed zien. Meneer heeft her en der aanspraak van verschillende ondernemers en we
krijgen wat lekkernijen aangeboden om te proeven, heerlijk!

Nadat we de gehele hal hebben gezien (en geproefd) gaan we een verdieping naar boven om de hal even van bovenaf te bekijken. Naast de hal is namelijk ook het prachtige plafond (genaamd de hoorn des overvloeds) het bekijken meer dan waard. Met een oppervlakte van 11.000 m2 het grootste kunstwerk ter wereld!

Vervolgens gaan we nog even een verdieping lager (onder de Markthal) waar we de tijdlijn bekijken die langs de roltrap is gemaakt.En we zien een klein gedeelte van het museum waar vondsten ten toon worden gesteld, die zijn opgegraven in de bouwput van de Markthal in 2009 en 2010, erg mooi en indrukwekkend!

's Middags laten wij ons de heerlijke uitsmijter goed smaken en keren wij vervolgens weer huiswaarts, maar natuurlijk niet zonder eerst een foto van ons samen te (laten) maken met De Markthal op de achtergrond.

Thuis praten en genieten we nog even na van alle indrukken die we hebben opgedaan en vooral van de leuke en gezellige dag die we hebben gehad."

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken