Molentocht

Zonnebloem afdeling

Molentocht door de prachtige Alblasserwaard

Vandaag stond er een bustocht op het program door de Alblasserwaard met natuurlijk een bezoekje aan Kinderdijk.

Rond 12 uur vertrokken we met een bus vol deelnemers die er allemaal zin in hadden. Chauffeur Marcel vertelde onderweg allerlei wetenswaardigheden en wees ons als rasechte Rotterdammer trots op de skyline van Rotterdam.

Na een uur rijden kwamen we aan in Kinderdijk, waar we al een glimp op konden vangen van de vele windmolens. In restaurant de Klok hadden ze de rode loper voor ons uitgerold en werden we hartelijk ontvangen met koffie/thee en overheerlijke appeltaart met slagroom. Dat ging er wel in! Vervolgens voegde de gids zich bij ons gezelschap en konden we beginnen aan de rondrit door de schitterende Alblasserwaard.

Wat een mooi natuurgebied en dat zo dicht bij de grote stad. En overal water, zowel in de polders als in de rivier de Lek. De gids legde ons uit hoe de vele molens gebruikt werden om het water uit de polders weg te malen, zodat een ieder droge voeten hield. Ze wees ons op de prachtige oude boerenhoeves, vaak gebouwd op verhogingen. In Friesland heten dat terpen, hier noemen ze het donken. Ook maakte ze ons steeds attent op allerlei vogels. We hebben heel wat (witte) zilverreigers,zwanen en andere soorten gezien. De buschauffeur loodste ons ondertussen moeiteloos over de kleinste landweggetjes en de smalste straatjes in de dorpen, zoals bijvoorbeeld het vestingplaatsje Nieuwpoort.

We kwamen ogen tekort. En gelukkig bleef het de hele tijd op een paar spetters na droog, met zelfs af en toe wat zon. De molens staken schitterend af tegen de echt hollandse wolken. Tegen half 5 zat de rondrit erop en aanvaardden we de terugreis naar Capelle. De enthousiaste gezichten verraadden hoezeer men genoten had van deze middag in een prachtig stukje Nederland. Voor herhaling vatbaar!

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken