Koningsdagdiner

Zonnebloem afdeling

Samen dineren in "Oranje Stijl"

Zaterdag 29 april was het weer zover: voor het derde jaar op rij konden wij koningsdag nog eens feestelijk overdoen met zo'n 100 van onze gasten.

Vrijwilligers van onze Zonnebloem afdeling, leden van de Rotary Capelle en de mensen van de Vijverhof waren al vroeg in de middag in de weer om de zaal te versieren en alles voor te bereiden. Rond half 5 druppelden de eerste gasten binnen. Speciaal voor hen was de rode loper uitgelegd en een ieder werd door een heuse lakei welkom geheten. Natuurlijk wilden velen met hem op de foto, zo'n kans krijg je niet vaak!

Toen iedereen binnen was kon het feest beginnnen met een toost op de koning en koningin, op alle aanwezigen en op een gezellige avond met elkaar. Uiteraard deden we dit in gepaste stijl met een 'oranjecoctail'.

Onder genot van een drankje werd er gezellig gepraat en gelachen en was het tijd voor het oranje voorgerecht: pompoensoep met lekker veel balletjes.

Onze lakei had zich inmiddels omgekleed als 'dikke kok' en hielp daarna op een hilarische manier mee om het hoofdgerecht uit te serveren: hutspot met een lekker balletje gehakt en een speklap, waarbij natuurlijk de jus voor in het kuiltje niet ontbrak Er werd gesmuld en wat is met elkaar eten toch gezellig!

Het hoofdgerecht werd afgeruimd en de 'dikke kok' kwam in een nieuwe rol als André van Duin en later als Durus (Tom Manders) onze gasten weer entertainen, Dat deed hij met heerlijke oude liedjes, die volop meegezongen werden (o.a. Er zitten 2 motten in m'n oude jas, Als ik wist dat je zou komen...) en leuke grappen. Chapeau voor deze Peet Vermeulen voor zijn optreden en de leuke manier waarop hij onze gasten benaderde!

Daarna was het tijd voor het dessert: oranje pudding. En na een lekker kopje koffie was het alweer tijd om af te sluiten, alle gasten weer in de jas te helpen en uit te zwaaien. En wat kregen we een enthousiaste reacties bij het weggaan! Het was overduidleijk dat men enorm genoten had.

Fantastisch dat we dit door de sponsoring en inzet van de Rotary Capelle en de Vijverhof kostenloos aan onze gasten aan hebben kunnen bieden: heel hartelijk dank daarvoor! Maar ook de inzet van onze eigen Zonnebloemvrijwilligers is onontbeerlijk om dit koningsdagdiner tot een feest te maken.

Leve de koning en koningin en leve alle mensen die aan dit festijn meegewerkt hebben!

 

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken