Pannenkoekenfestijn

Zonnebloem afdeling

Pannenkoekenfestijn mét hoed!

Vandaag kwamen zo'n 40 gasten naar het pannenkoekenhuis Bungels op de mooie 's Gravenweg. Het was prachtig weer en velen kwamen op eigen gelegenheid met de scootmobiel aanrijden. Al gauw zat iedereen onder het genot van koffie met taart gezellig te keuvelen. Ondertussen had Wil Gorter van het hoedenmuseum in Andijk al een hele verzameling hoeden uitgestald, waar al vol bewondering naar gekeken werd. De vrijwilligers en sommige gasten hadden aan de oproep om mét hoed te komen gehoor gegegeven, het was een bont uitgedost gezelschap!

Na de koffie begon Wil met haar presentatie. De ene na de andere bijzondere hoed kwam tevoorschijn en werd door haar opgezet. Bij elk exemplaar wist ze allerlei leuke wetenswaardigheden te vertellen. Vaak ging er een kreet van herkenning op in het publiek. Ze showde hoeden uit verschillende landen en streken, voor bepaalde beroepen of gelegenheden. We hingen aan haar lippen. Tussendoor kwamen ook de spreekwoorden en gezegdes over hoeden aan bod, zoals "Met de hoed in het hand, kom je door het ganse land". We zagen dames- en herenhoeden, mutsen, helmen en petten, kortom alles wat je maar op je hoofd kunt zetten. Zelfs een pet met een zonnecollector die een klein ventilatortje van stroom voorzag, een pet met koeling dus! En natuurlijk kon een prachtige zonnebloemhoed niet ontbreken. Ter afsluiting mocht een ieder een hoed uitkiezen en even opzetten en zongen we een leuk hoedenliedje. Met een luid applaus bedankten we Wil voor deze bijzonder leuke presentatie.

Inmiddels was het lunchtijd en konden we aan de pannenkoeken. Waar de 1 voor naturel koos met stroop, ging de ander voor een lekkere spek- of appel pannenkoek, Er werd van gesmuld en de borden gingen schoon leeg. Een ijsje toe ging er met dit warme weer ook wel in en daarna gingen we allemaal voldaan weer naar huis, terugkijkend op een gezellige en interessante dag.

 

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken