Blijdorp

Zonnebloem afdeling

Diergaarde Blijdorp

Door velen werd er al maanden naar uitgekeken: het bezoek aan diergaarde Blijdorp. Maar de weergoden hadden de laatste dagen niet veel goeds in de zin. Zou ook deze dag in het water gaan vallen....?

We gingen vandaag met particulier vervoer. Vele van onze eigen, maar ook externe vrijwilligers haalden de gasten thuis op en bracht hen naar Blijdorp, waar we bij het Oceanium verzamelden. En er scheen zowaar een waterig zonnetje af en toe. Eerst op naar de koffie met gebak, waarna een ieder heerlijk door het park zwierf. De een ging voor de grotere dieren, zoals de olifanten en giraffen, terwijl de ander eindeloos genoot van het kleinere grut. Er was genoeg te zien voor iedereen. En van de buitenlucht krijg je best trek, dus kwam het goed uit dat er een lekkere lunch op het programma stond. Maar terwijl een ieder zich te goed deed en weer een beetje opwarmde, pakten donkere wolken zich samen en niet veel later begon het te plenzen. Maar....bij onze Zonnebloem zijn we altijd op van alles voorbereid, dus werden de pocho's aangetrokken en ging men dapper toch weer op pad. Gelukkig waren er overdekt ook nog heel wat dieren te bekijken en werd er toch genoten van het samenzijn en de gezellige aanspraak. En zo vloog de dag voorbij en ging een ieder in de namiddag vol indrukken weer naar huis.

Al was de dag dan letterlijk een beetje in het (regen)water gevallen, figuurlijk zeker niet!!

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken