Kröller Müller museum

Zonnebloem afdeling

Naar het Kröller Müller museum met de museumplusbus

Na een aantal aanmeldpogingen was het onze Henny dit jaar gelukt om een keer mee te kunnen met de Museumplusbus, met als bestemmimg het Kröller Müller museum.

Om half 9 stond hij al gereed aan de Kerklaan en kon het instappen beginnen. Naast uiteraard een chauffeur stelde de organisatie ook een gids ter beschikking, die ons de hele dag zou begeleiden. We hadden een flinke rit voor de boeg, maar met het herfstzonnetje erbij viel er onderweg genoeg te zien. Met maar een klein beetje file arriveerden we in het park de Hoge Veluwe, waar we eerst nog een prachtige rondrit kregen, waarbij de chauffeur geanimeerd vertelde over de omgeving en het ontstaan van jachtslot St.Hubertus. De zon toverde de mooiste herfstkleuren in dit bosrijke park, echt genieten!

Daarna mochten we het museum in waar de koffie al klaar stond. Erbij kregen we een locale specialiteit geserveerd: een Veluws Verleidertje. Een heerlijk kaneelbroodje gevuld met room en noten mmmm. Toen de inwendige mens versterkt was werden we in 3 groepen verdeeld en onder leiding van een gids begon de rondleiding. Absoluut hoogtepunt hierbij waren de Van Goghs. Prachtig om deze wereldberoemde werken nu eens in het echt te zien, mét het verhaal erachter.

Na de rondleiding konden we zo aanschuiven voor de lunch, een warme kop tomatensoep en overheerlijke broodjes.Dat ging er wel in! Met elkaar eten is toch zoveel gezelliger dan alleen. Gelukkig bleef er daarna ook nog tijd over om zelf wat rond te kijken bij de kunstwerken en in het winkeltje.

Om kwart voor 3 reed de bus weer voor om ons terug te brengen naar Capelle. Zoals altijd had onze Thea weer goed voor ons gezorgd en kreeg een ieder nog een tasje met drinken en allerlei lekkers. Ook het verkeer zat mee, zodat we nagenoeg filevrij weer thuiskwamen. Het was een lange dag, maar zeer de moeite waard. Blije gezichten en lieve woorden bij het uitstappen waren onze dank.

Hopelijk mogen we volgend jaar weer mee met de Museumplusbus!

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken