Kermismuseum Soet & Vermaeck

imagesjpeg

Kermismuseum Soet & Vermaeck

Vandaag stond er een bijzonder uitje op het programma: een bezoek aan het kermismuseum "Soet & Vermaeck" in het Brabantse Hilvarenbeek. Om 11.30 vertrokken we met een grote touringcar vol en bij aankomst werden we verwelkomd met de klanken van een vrolijk draaiorgel.

Eenmaal binnen keken we onze ogen uit. Een prachtige zaal vol oude draaiorgels en voorgevels van oude kermisattracties. In die mooie omgeving kregen we de lunch geserveerd, bestaande uit heerlijke broodjes en krentenbollen.

Daarna daalden we met een antieke lift langzaam af naar de zaal beneden, waar het kermismuseum was, met in het midden een ouderwetse carroussel. We waanden ons gelijk op de kermis van vele jaren geleden. Om de carroussel stonden allemaal gezellige zitjes. We hoefden geen meter meer te lopen, het spektafel speelde zich zo voor onze ogen af in het midden van de carrousel.

Een 'spreekstalmeester' nam ons mee terug in de tijd en vertelde over het ontstaan van de kermis en zijn attracties. Dit alles doorspekt met veel humor, grappen grollen. Geregeld werden er ook deelnemers naar voren gehaald om mee te doen in zijn verhaal, vaak tot grote hilariteit van het publiek :-) !

En om het echte kermisgevoel te beleven werden we tussendoor ook nog eens verwend met een suikerspin, poffertjes en een warme wafel met slagroom, met natuurlijk een gezellig glaasje erbij. Het kon niet op en we weten nu allemaal wat er bedoeld wordt met de spreekwoordelijke Brabantse gastvrijheid!

De middag vloog werkelijk om en dus was het al weer veel te snel tijd om in de oude lift te stappen, terug de werkelijkheid in...

Met wat files arriveerden we tegen half 7 weer in Capelle, met een bolle buik van al het lekkers en een geweldige ervaring rijker.

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken