Muziekmiddag

grammofoonjpg

Gezellige muziekmiddag met Historing

Dinsdagmiddag 26 maart verzamelden zich om 13.30 al de eerste gasten voor een gezellige muziekmiddag. Deze werd verzorgd door de vrolijke Henri Ringeling, die daarvoor helemaal uit Zwolle naar Capelle gekomen was.

Voor onze ogen bouwde hij een indrukwekkende hoeveelheid apparatuur op, om z'n meegebrachte muziek te laten horen.

Maar hij had niet alleen muziek meegenomen, ook een aantal filmpjes in zwartwit uit de oude doos.

Voor de pauze werden deze filmpjes vertoond, waarbij de "Oh's en Ah's" niet van de lucht waren. Veel herkenning, maar ook verwondering. Hilarisch was het filmpje over de huishoudbeurs in de RAI. De eerste koelkasten werden daarin als echte noviteit gebracht.Of het filmpje van een auto, helemaal rondom van glas gemaakt! Ondertussen werd er lekker gesnoept van de koekjes en paaseitjes bij de koffie en thee

In de pauze ging Henri persoonlijk bij alle tafels langs om verzoek nummers te noteren. Muzieknummers met een speciale herinnering, of bijvoorbeeld het 1e singletje dat men ooit kocht.

Na de pauze werd een aantal van deze nummers door Henri ten gehore gebracht, vaak vergezeld door een anekdote of achtergrondverhaaltje. En waar de een meezong, zat de ander stilletjes te genieten of mee te wiegen op de maat van de muziek.

De wijntjes en glaasjes advocaat met slagroom droegen daar wellicht ook wat aan bij!

En het zou geen echte Zonnebloemmiddag zijn, als er ook niet een dansje gewaagd werd. Lekker even oudertwets twisten of samen een wat rustiger walsje doen.

Al met al weer een reuze gezellige middag samen!

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken