Stranddag

img-20190711-wa0000jpg

Stranddag Hoek van Holland

"Als ik de golven aan het strand zie, de duinen, het zand zie..."

Vandaag was het zover: een kleinschalig uitje met 6 deelnemers en 6 vrijwilligers naar het strand van Hoek van Holland.

Tegen 11 uur kwamen we aan en konden we de speciale strandrolstoelen ophalen , welke ons gratis ter beschikking gesteld werden. Eerst maar eens aan de koffie met een overheerlijke Bossche bol of punt appeltaart in paviljoen "Zeebries". Het was daar heerlijk vertoeven , niet volop zonnig, maar met een lekkere temperatuur.

Maar we kwamen natuurlijk voor de zee en het strand, dus na de koffie snel er op uit. Via een speciaal betonnen pad ging het richting de pier, onderwijl heerlijk de frisse zilte zeelucht opsnuivend. Vanaf de pier hadden we prachtig uitzicht op de grote schepen op de Nieuwe waterweg en aan het end van de pier was er alle tijd voor een mooi fotomomentje. Een enkeling waagde zich zelfs over het strand tot aan de vloedlijn. Een geweldige ervaring, wel wat zwaar door het rulle zand, maar met vereende krachten lukte het toch prima.

Zeelucht maakt hongerig, dus na de wandeling weer terug naar paviljoen "Zeebries", waar we aan konden schuiven voor een heerlijke lunch. Rondkijkend zagen we alleen maar blije gezichten, het was dus geen vraag of men genoten had van dit stranduitje!

Of zoals een deelnemer blij verzuchtte:"Nooit gedacht dat ik ooit nog eens aan het strand zou komen..." Missie geslaagd!!!

Met veel dank aan onze vrijwilligers, die dit geweldige uitje nóg 2 keer gaan organiseren deze zomer.

Henny Aerts

06-41500229
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken