Nationale ziekendag

Zonnebloem afdeling

14 September 2014: Nationale ziekendag

Zonnebloem Chaam viert Nationale Ziekendag.

De tweede zondag in september staat op de kalender genoteerd als Nationale Ziekendag. In Chaam werd dit voor veel gasten van de plaatselijke Zonnebloem een hele gezellige dag. En omdat de afdeling het 50-jarig bestaan (in 2013) gepasseerd was, werd het programma gratis aan de deelnemers aangeboden. Met hartelijke dank aan Rabobank De Zuidelijke Baronie voor de gulle donatie.

Als motto voor de dag was gekozen: “Er kan zoveel meer dan je denkt.” In de H. Mis, waarmee de dag werd begonnen, kwam dit goed naar voren in de gebeden en gedichten die de Zonnebloemmensen voorlazen. Het parochiekoor zong toepasselijke liederen en pastoor De Bont legde het nog eens duidelijk uit in zijn preek: met een beetje extra aandacht voor elkaar, is er meer mogelijk dan je denkt.

Het programma werd voortgezet in ’t Chaamsche Wapen.  Heel gezellig genoten de Zonnebloemgasten en de medewerkers aan de eucharistieviering samen van een lekker bakje koffie met traktatie. Lucy Leuris en Liza Foesenek werden door het huidige bestuur met een woordje en een presentje bedankt voor hun inzet voor de afdeling in de voorbije jaren.

De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem gingen daarna aan tafel. De soep, de feestelijke broodjes en de koffiekoeken smaakten heerlijk. De stemming, die toch al opperbest was, werd nog verhoogd door de vele bekende melodietjes die Frans van Ginneken en Karina Rombouts intussen speelden.

Ter afsluiting zongen Meggy en Milou van Raak een aantal liedjes uit hun repertoire, terwijl de gasten genoten van een lekker borreltje. Het was een dag waarop iedereen met veel plezier terug kan kijken.

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk