Regio ontspanningsmiddag

Zonnebloem afdeling

12 maart 2014

Zonnebloem Chaam naar de Regiomiddag.
Achttien Zonnebloemgasten uit Chaam bezochten op 12 maart de regiomiddag in Alphen. Na een lekker bakske koffie met een appelflap konden ze genieten van het smartlappenkoor Jeremiade uit Oisterwijk. “Meezingen mag ook” nodigde dirigente Maike de zaal uit. “en als jullie de tekst niet kennen is la-la-la ook goed.”
Het koor, dat begeleid werd door vier accordeonisten,  begon met het eigen lijflied.
Maike praatte de liedjes gezellig aan elkaar: “Geniet van het leven … in elke geval vanmiddag en daarna zien we weer wel.” En ook: “Wij zijn een smartlappenkoor, dus zingen wij over tranen … veel bittere tranen. Eigen schuld, hadden jullie ons maar niet moeten uitnodigen.” Maar het ging niet alleen over tranen, er kon ook veel gelachen worden. Het koor nam de Zonnebloemgasten in hun liedjes mee op reis naar de zee, naar Droomland, naar Barcelona en Bella Italia. Tijdens het zingen werden allerlei toeters, bellen en rammelaars gebruikt en ook vaak komische acts opgevoerd.
In de pauze was er voor iedereen een lekker drankje.  En toen Jeremiade het lijflied als afsluiting nog een keer zong, werd de refrein door iedereen uit volle borst meegezongen.
“Jeremiade de naam van ons koor;
een clubje van vijftig met Maike er voor.
Wij zingen in Brabant erg fijn met elkaar;
een smartlap of veertig is ons repertoire.”

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk