Uitstapje naar MEC Wolfslaar

Zonnebloem afdeling

Dinsdag 30 juni maakte Zonnebloem afdeling Chaam een uitstapje naar Milieu Educatief Centrum Wolfslaar in Breda, vooral bekend om de kinderboerderij.

Het was erg warm deze middag, maar onder de parasol op het terras van Theetuin Charlotte was het met koffie en huisgebakken lekkernij heerlijk vertoeven.

Daarna werd een rondje gemaakt over de boerderij. Het is duidelijk dat Wolfslaar niet zomaar een kinderboerderij is, maar tevens een milieubewust bedrijf dat laat zien hoe zuinig en bewust men omgaat met de natuur en energie.

Tijdens de wandeling konden de deelnemers van elkaar ook nog wat leren: de een herkende een artisjok in de moestuin en de ander wist uit te leggen hoe een windwijzer werkt.

Verder is het hele gebied tussen Ulvenhout en Breda de moeite waard om er een bezoek te brengen! De geplande parkwandeling was met deze hitte niet verstandig. In plaats daarvan werd een korte busrit over Wolfslaar gereden met uitleg over het landgoed met koetshuis, park Wolfslaar, het 50-jarige zwembad, het ooievaarsbos, de natuurtuin, de hobbymoestuin  en het Milieu Educatief Centrum.

Tegen vijf uur was iedereen weer thuis, na een leerzame en gezellige middag.

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk