Een kerstmiddag om niet te vergeten.

Zonnebloem afdeling

Wat was het gezellig! Vrijdag 18 december werden de Chaamse gasten van de Zonnebloem ontvangen in een prachtig versierde zaal in het Skac.

Een mooie kerstgroep, een grote kerstboom, bloemstukken en sfeervol aangeklede tafels. Het zag er veelbelovend uit. En het werd genieten … van de eerste tot de laatste minuut.

Veel gasten hadden gehoor gegeven aan de vraag een kerstkaartje mee te brengen met wensen of ideeën voor activiteiten. Al deze kaartjes werden in een kale kerstboom gehangen, zodat ook die boom mooie versierd was.

Na een warm welkom door Anne-Mary werd koffie en thee met een lekker saucijzenbroodje geserveerd. Het Dickensensemble uit Breda speelde intussen vrolijke kerstliedjes. Er werd een mooi wintergedicht van Annie M.G. Schmidt voorgelezen en daarna was het de beurt aan de deelnemers zelf om in actie te komen. Op een kerstkaartje, compleet met bel, schreven ze gedachten op die met Kerstmis of de wintertijd te maken hadden. Zo werden er aan de tafels vrolijke en dierbare herinneringen opgehaald. Daarna werden knutselpakketjes uitgedeeld en maakte iedereen van een dennenappel een klein, maar mooi versierd kerstboompje. Men had het er maar druk mee. Niet alleen met knutselen, maar ook met snoepen, want de vrijwilligers van de Zonnebloem hadden heel veel lekkere hapjes klaargemaakt.

In plaats van het geplande verhaal werd een gedicht voorgelezen dat Mevrouw König had meegebracht. Het vertelde over een bos met allemaal verschillende kleuren sleutels. En al die sleutels samen zijn nodig om tot een beter leven te komen voor iedereen. Wat een mooie gedachte om zo’n bijzondere middag mee af te sluiten.

Met het zelfgemaakte kerstboompje, lekkere chocolade en een fotokaart met de beste wensen van alle vrijwilligers van de Zonnebloem ging iedereen weer huiswaarts. Het was een middag om niet te vergeten.

De Zonnebloem afdeling Chaam dankt het Skac-team heel hartelijk voor de gastvrije ontvangst en Anne-Mary, Ans, Annemie, Ria en Jeanne voor het vele werk dat ze gedaan hebben in de voorbereiding van deze activiteit.

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk