Zonnebloemmiddag bij De Schans

Zonnebloem afdeling

Op maandagmiddag 26 juni waren we met 31 Zonnebloemgasten van harte welkom op het gezellige zonnige terras van De Schans aan de Kerkdreef in Chaam.

Op Dreef, de dagbesteding voor jongvolwassenen met een beperking, verzorgde deze middag speciaal voor onze Zonnebloemgasten.

Samen met hun begeleidsters hadden ze erg hun best gedaan om het gezellig te maken.

We genoten van hun heerlijk zelfgemaakt gebak met koffie of thee.

Daarna kregen we in groepjes een rondleiding over de kinderboerderij.

Henk Verdaasdonk en zijn zoon Perry, die bewoner is van De Schans, vertelden alles over de kinderboerderij en de activiteiten daaromheen.

We mochten ook een kijkje nemen in de woonvoorziening, o.a. in hun gemeenschappelijke huiskamer en in de centrale keuken en we kregen uitleg over hoe de 15 bewoners er samenleven en over hun individuele dagactiviteiten.

Tot slot mocht Perry zijn appartement laten zien. Vol bewondering en interesse werd alles bekeken en de reacties waren erg positief.

Terug bij het terras werden we weer verrast. Er stond een leuk ijscokarretje klaar, van waaruit we eigengemaakt geitenmelk-ijs aangeboden kregen. We konden zelfs kiezen uit 4 smaken; vanille, aardbei, malaga of oma’s appeltaart.

Het smaakte verrukkelijk!

 

Het was een fijne middag waar onze Zonnebloemgasten zichtbaar van genoten hebben.

Hartelijk dank dan aan Iris en de jongeren van Op Dreef voor de uitstekende verzorging.

Henk en Perry, bedankt voor de leerzame rondleiding.

 

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk