Bedevaart naar Meersel-Dreef

Zonnebloem afdeling

Woensdag 17 augustus vond weer de jaarlijkse bedevaart van de Zonnebloem Chaam, samen met de KBO Teteringen, naar Meersel-Dreef plaats. Deze bedevaart staat in het teken van Maria Hemelvaart.

Hoewel het weer de laatste dagen nogal wisselvallig was hadden wij het geluk dat deze dag droog was en de temperatuur aangenaam genoeg om de Eucharistieviering bij de Lourdesgrot te houden. Dit geeft altijd een hele speciale sfeer, in “de groene kathedraal”.

Zoals andere jaren was de voorganger Emeritus Pastoor Adri Verheijden, deze keer samen met Pastor Ben Hendriksen. De muzikale omlijsting werd wederom verzorgd door het koor Exaudi Nos. Tot onze grote verbazing was er ook een koor uit Dordrecht aanwezig dat regelmatig meezong.

Pastor Hendriksen vertelde dat de Lourdesgrot was aangelegd na een belofte van een Provinciaal van het klooster. Hij vertrok jaren geleden met een schip naar de missie in Pakistan. Zij raakten in zwaar weer en leden bijna schipbreuk. Uiteindelijk kwam iedereen ongedeerd aan en de pater heeft zijn belofte ingelost met de bouw van de Lourdesgrot.

Na het plechtige gedeelte was er natuurlijk genoeg tijd om bij “De Paters” koffie te drinken met de zo bekende en nog steeds niet te versmaden, warme appelflap en natuurlijk om bij te kletsen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het orkest “Entre Nous”, wat een extra vrolijke noot gaf aan de middag.

We kunnen weer terugkijken op een fijne Zonnebloemactiviteit.

 

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk