Gezellige Zonnebloemdag

Zonnebloem afdeling

De tweede zondag in september staat elk jaar bij de Zonnebloem afdeling Chaam op de kalender aangekruist. Ook dit jaar maakten gasten en vrijwilligers er samen een gezellige dag van.

Het programma begon met een drukbezochte dienst in de parochiekerk die voor deze gelegenheid mooi versierd was met zonnebloemen. Het  thema van de dienst was ‘Aandacht’. De gezangen en gedichten waren hierop afgestemd en de overweging van voorganger diaken Smies maakte diepe indruk. Het was een mooie, inspirerende viering.

Het programma werd voortgezet in de grote zaal van ’t Chaamsche Wapen. Voorzitster Marcelle Schram heette iedereen van harte welkom. Christianne schonk voor iedereen een lekker bakje koffie of thee in met daarbij een heerlijke bonbon.

Intussen werd in de keuken de lunch klaargemaakt. We werden verwend met een kop rijkgevulde soep, feestelijk belegde broodjes en grote koffiekoeken. Het smaakte allemaal heerlijk. Na het eten was er tijd voor een borreltje of frisdrank.

Intussen was mevrouw Tinie van Eekelen uit Hilvarenbeek gekomen. Tijdens de lunch zorgde ze op haar accordeon voor een vrolijk achtergrondmuziekje. Zodra de laatste hapjes opgegeten waren kregen we allemaal een boek met teksten van oude, bekende liedjes. Het was tijd voor verzoeknummers en dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Vaak werden twee of drie liedjes tegelijkertijd aangevraagd. Onder de bezielende leiding van Tinie zong iedereen enthousiast mee. De drie ‘ondeugendste jongetjes van de klas’ waagden het een eigen tekst te zingen op de melodie van Lili Marleen. Vroeger op school zou dat bestraft zijn, nu kregen ze de kans om hun lied nogmaals te zingen. Grote hilariteit alom.

Een mooie viering in de kerk en een gezellige middag met veel fijne mensen bij elkaar. Het was weer een Zonnebloemdag om met veel plezier op terug te kijken. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft.

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk