Mooie jubileumviering.

zonnebloemdag-11jpg

Tijdens de jaarlijkse Zonnebloemdag, op de tweede zondag in de maand september, vierde de Zonnebloemafdeling Chaam haar 55-jarig jubileum.

Het programma begon met een drukbezochte dienst in de parochiekerk die voor deze gelegenheid mooi versierd was met zonnebloemen. Het openingswoord van voorzitster Marcelle Schram, de overweging van kapelaan Van Veldhoven, de gedachten die uitgesproken werden door enkele Zonnebloemgasten en de toepasselijke liederen maakten diepe indruk. Het was een mooie, inspirerende viering.

Het programma werd voortgezet in de grote zaal van ’t Chaamsche Wapen. Veel gasten en vrijwilligers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Ook burgemeester Minses kwam het feest meevieren. Na een kopje koffie met een chocolaatje werden we getrakteerd op een optreden van het Bredase koor Troost & Zo.

Mooie dames, zoals een van de oudere heren opmerkte, in mooie galajurken zongen herkenbare liedjes. Alle Zonnebloemmensen genoten ervan en de dames zelf hadden ook duidelijk plezier in hun optreden.

In de keuken was een heerlijk drie-gangen-diner klaargemaakt. Na de soep kwamen de dames van Troost & Zo nog een keer terug voor een tweede optreden. Wat een verrassing!

Voor het hoofdgerecht werden de tafels vol gezet met de lekkerste spijzen. Dat was smullen!

En tot slot werden we verwend met ijs en slagroom.

Tien Chaamse Zonnebloemgasten mogen binnenkort naar Safaripark De Beekse Bergen op  uitnodiging van de medewerkers van het Nationaal Bureau van de Zonnebloem. De namen van de gelukkigen werden uit de hoed getrokken door de burgemeester en Simon van Dongen, de chauffeur van de Opstapbus. Burgemeester Minses maakte daarbij van de gelegenheid gebruik om de afdeling te feliciteren en een goede toekomst toe te wensen.

Een mooie viering in de kerk en een gezellige middag met veel fijne mensen bij elkaar. Het was een jubileumviering om met veel plezier op terug te kijken. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft.

 

 

 

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk