Zomerkoninkjes op Koningsdag.

aardbeien-1jpg

Zoals in andere jaren, zouden we ons verheugen op een feestelijke Koningsdag en een bijzondere Bevrijdingsdag waarin we 75 jaar vrijheid vieren. Maar het loopt even anders.

 “Misschien zijn we wel dichter bij elkaar dan ooit”. Deze uitspraak van minister Hugo de Jonge geeft treffend aan dat er momenteel allerlei initiatieven plaatsvinden, die de letterlijke afstand tot onze dierbaren proberen te overbruggen.

Zo doen de vrijwilligers van de Zonnebloem Chaam er alles aan om de verplichte thuisquarantaine van de gasten wat op te fleuren, omdat de normale activiteiten al langere tijd geen doorgang kunnen vinden.

Na de toepasselijke chocolade ‘Chaamse Kip’ met Pasen, zijn we op pad gegaan met een heerlijke doos Zomerkoninkjes, rechtstreeks van aardbeienkweker Chris Geerts, die de Zonnebloem graag ter wille was en een deel van de kosten op zich nam. Nog diezelfde dag heeft een grote groep vrijwilligers ervoor gezorgd dat alles ‘op gepaste corona afstand’ thuis werd bezorgd.

Onze gasten waren blij verrast met de aardbeien en de warme woorden in de bijgaande brief. En ‘Wat zorgt de Zonnebloem toch weer goed voor ons’, was een veelgehoorde reactie.

Van harte hopen we dat onze gasten, maar ook alle oudere en kwetsbare dorpsgenoten, de komende tijd in goede gezondheid én met goede moed doorkomen.

 

Ciska van Nispen-Streefkerk

0651425622
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk